Radio_Head Awards

Radio_Head Awards

: Odovzdávanie Radio_Head Awards 2020 sa uskutoční 16. a 17. apríla, sledujte ho v priamom prenose!

Pre slovenskú hudobnú scénu nebol uplynulý rok ľahký. Napriek tomu vzniklo množstvo vynikajúcich nahrávok, ktoré stoja za pozornosť. 13. ročník Rádiohláv je zaujímavý a silný. Nových držiteľov hudobných cien spoznáme už počas najbližšieho víkendu.

Rádio Devín má v rámci Radio_Head Awards tri kategórie: Klasická hudba, Jazz a Experimentálna hudba. Pozrite si s nami Slávnostný ceremoniál. Kvôli aktuálne pandemickej situácii bude online a je rozdelený na dva dni.

V piatok o 19:00 svoje ceny rozdajú odborné poroty a to v kategóriách Klasická hudba, Jazzová, Experimentálna hudba, World Music / Folk, Hip Hop / Rap / RnB, Hard & Heavy a Elektronická hudba. V žánrovo pestrých kategóriách sú nominovaní Jana Kurucová, Miriam Kaiser, Ivan Šiller, David Kollar, Gleb, Fallgrapp, Autumn Nostalgie, či Michal Noga Band. Počas slávnostného odovzdávania cien zo Slovenského rozhlasu vystúpia FVLCRVM, Le Payaco, projekt Predskokan Otrok oceneného hudobníka Mira Tótha, či David Kollar.

V sobotu od 19:00
budú známi víťazi poslucháčskych kategórii. Počas živého streamu na radiohlavy.sk sa dozvieme kto zvíťazil v kategóriách Album roka, Skladba roka, Debut a Objav roka. Ocenenie za prínos do hudby si počas druhého večera venovaného domácej hudbe preberie hudobník a dlhoročný podporovateľ trenčianskej hudobnej scény Ľuboš Dzúrik. Druhý deň 13. ročníka Rádiohláv prinesie vystúpenia Fallgrapp, Billy Barman, Chóru vážskych muzikantov a zahrajú aj nováčikovia Toello a Nina Kohoutová.

Odovzdávanie Radio_Head Awards 2020 bude možné sledovať naživo od 19:00 na radiohlavy.sk alebo v zázname v daný večer na Dvojke.

Nominácie kategórií Rádia Devín:

Klasická hudba 2020
Czech Slovak Cello Quartet - Music For Cello Quartet
Ivan Šiller - Lasciar Sonare
Jana Kurucová - Mozart
Lukáš Borzík - Signum magnum
Pavol Breslik, Róbert Pechanec - Leoš Janáček: Zápisník zmizelého

Jazzová hudba 2020

Altar Double Quintet - We Salute The Night
David Kollar a Arve Henriksen - Unexpected Isolation
Erik Rothenstein and Ansambel SO36 - Čierna labuť
Lukáš Oravec Orchestra - Light of Blue
Szaturma - Phi

Experimentálna hudba 2020
Daniel Kordík & Ken Ikeda - Mimo-Soto
David Kollar a Arve Henriksen - Unexpected Isolation
Fokular - Narrative
Miroslav Tóth - Muž v skafandri
Umelá neinteligencia - Svet sa nám nestal

Prehľad všetkých nominácii a kompletné info nájdete na radiohlavy.sk.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame