FOLKFÓRUM live: Žamboši a Trojka Zuzany Homolovej

FOLKFÓRUM live: Žamboši a Trojka Zuzany Homolovej

: Piatok, 18. október 2019 / Komorné štúdio č. 5 Slovenského rozhlasu / 19:00

Dvojkoncert vsetínskej kapely Žamboši a Trojky Zuzany Homolovej bude znieť na treťom zo série hudobných večerov Folkfórum Live 2019.

Vsetínska kapela Žamboši - pôvodne duo Jana a Stanislavy Žambochových, dnes už trio v obsadení gitara, akordeón a bicie nástroje. V roku 2005 sa do zostavy pripojil bubeník Jiří Nedavaška. Repertoár progresívnej folkovej kapely sa opiera o pôvodnú tvorbu Jana Žambocha. Dva z troch albumov tejto kapely získali cenu Anděl a jednu nomináciu.

Pesničkárka Zuzana Homolová, známa zhudobňovaním ľudových balád a básní, v Čechách a na Slovensku renomovaná hudobníčka prešla vývojom od angloamerického pesničkárstva ako dievča s gitarou, cez folk, rock až po jazzové vplyvy. Na albumoch spolupracovala s významnými českými hudobníkmi (Merta, Stivín, Redl) a neskôr Slovákmi Samom Smetanom, Danom Salontayom, Oskarom Rózsom a Mariánom Vargom. Zostavu Trojka Zuzany Homolovej okrem speváčky a gitaristky tvoria aj multiinštrumentalista, producent a aranžér Miloš Železňák (gitary, violončelo, drumbľa, buzuki, spev a mnohé ďalšie nástroje) a Samo Smetana (husle, viola, spev).

Ďalším z folkových večerov pod pyramídou Slovenského rozhlasu vás bude opäť sprevádzať redaktorka a pesničkárka Soňa Horňáková v priamom prenose vo vysielaní Rádia Devín.

Vstup voľný


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame