Koncert Slovenského mládežníckeho orchestra

Koncert Slovenského mládežníckeho orchestra

Letný koncert Slovenského mládežníckeho orchestra
Pondelok 22. 7. 2019 o 19.00 h, Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu Mýtna 1, Bratislava

Slovenský mládežnícky orchester čakajú v treťom roku jeho existencie vystúpenia na významných koncertných a festivalových pódiách doma i v zahraničí, ktorých prvoradou ambíciou je na vysokej umeleckej úrovni reprezentovať slovenské hudobné umenie a umelecké školstvo. V júli orchester čakajú dva zahraničné koncerty - v Prahe v rámci koncertného cyklu Musica Orbis v Kostole Sv. Šimona a Júdu (26.7.) a v Berlíne na 20. ročníku medzinárodného festivalu mládežníckych orchestrov Young Euro Classic (28.7.) vo Veľkej sále berlínskeho Konzerthausu.

Zahraničnému účinkovaniu bude predchádzať koncert v Bratislave (22.7.) vo Veľkej koncertnej sále Slovenského rozhlasu.

Na koncertoch v Bratislave, Prahe a Berlíne uvedie 55-členný Slovenský mládežnícky orchester pod taktovkou medzinárodne renomovaného austrálskeho dirigenta Benjamina Bayla repertoár pozostávajúci z diel Dariusa Milhauda, Ondřeja Kukala, slovenskej skladateľky Ľubice Čekovskej a Ludwiga van Beethovena, sólistami budú klavirista Miki Skuta a klarinetista Martin Adámek. Na bratislavskom koncerte sa ako sólista predstaví klarinetista Matej Veselka.

Súčasťou projektov Slovenského mládežníckeho orchestra sú už tradične mladí hudobníci zo zahraničných mládežníckych orchestrov, združených v EFNYO (Európska federácia mládežníckych orchestrov). Výmeny hudobníkov medzi orchestrami zastrešuje medzinárodný projekt s názvom MusXchange 2018 - 2020, ktorý je podporený Európskou komisiou.

Účinkujúci:
Slovenský mládežnícky orchester
Benjamin Bayl
, dirigent
Miki Skuta
, klavír
Matej Veselka
, klarinet

Program:

Darius Milhaud - Vôl na streche op. 58
Ľubica Čekovská - Koncert pre klavír a orchester
Ondřej Kukal - Clarinettino pre klarinet a sláčikový orchester
Ludwig van Beethoven - Symfónia č. 2 D dur op. 36


https://www.youtube.com/watch?v=fqYSiBljllc&fbclid=IwAR071jqs3dVWyvGL204i2t-OQl_gFg27JJ2GXlrXIqNDg5LvRlIcqNdtRzg

foto: z plagátu podujatia

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame