Operné Rádio Devín: Daniel Catán / Florencia en el Amazonas

Operné Rádio Devín: Daniel Catán / Florencia en el Amazonas

Vysielame v sobotu 16. 12. o 19:00 v RD.

Daniel Catán (1949-2011): Florencia en el Amazonas
Libreto: Marcela Fuentes-Beráin

V Opernom Rádiu Devín bude znieť španielčina!

9. decembra začala sezóna sobotňajších matiné v newyorskej Metropolitnej opere. Na programe bola opera Daniela Catána Florencia en el Amazonas, ktorá je priamo inšpirovaná románom Gabriela Garcíu Márqueza Láska v čase cholery.

Neuveriteľný príbeh opernej divy. To je hudobná lahôdka Operného Rádia Devín. Vydajte sa s nami – v čerstvom zázname z Metropolitnej opery – na lodi po Amazonke hľadať stratenú lásku hlavnej hrdinky: Milého, ktorého pohltila džungľa.

Tvorba Daniela Catána úspešne spája prvky etnickej hudby rodného Mexika a južnej Ameriky s inšpiráciami klasickej európskej opernej tradície. Inak to nie je ani v tomto prípade: príťažlivá, farebná hudba pôsobivo vykresľuje tajomný svet rieky a pralesa. Zároveň autor vzdáva poctu opere, a jeho hrdinka odkazuje na svet talianskeho verizmu.

Catánovo výnimočné dielo malo premiéru v roku 1996 a odvtedy sa pravidelne objavuje na scénach najmä v USA.

Účinkujú: Gabriella Reyes, Mario Chang, Mattia Olivieri a Nancy Fabiola Herrera. Dirigentom predstavenia je hudobný riaditeľ Metropolitnej opery Yannick Nezét-Seguin. Operou vás bude sprevádzať Ján Dúbravský.

Operné Rádio Devín – sezóna 2023/2024 - program


FLOR_3001a.jpgFLOR_3172a.jpgMET.jpg

Foto/zdroj: Ken Howard / Met Opera

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame