Festivalové reminiscencie: Otvárací koncert 57. ročníka BHS

Festivalové reminiscencie: Otvárací koncert 57. ročníka BHS

Vysielame v sobotu 3.12.2022 o 15.30 v RD.

Najväčší festival klasickej hudby na Slovensku – Bratislavské hudobné slávnosti len nedávno posledným koncertom zatvoril svoje brány festivalovému publiku. V relácii Festivalové reminiscencie sa vrátime úplne na začiatok, k dátumu 23.9.2022. V tento piatok sa konal otvárací koncert festivalu BHS na domácej pôde, v Koncertnej sieni SF.

Protagonistami večera boli domáce telesá: Slovenská filharmónia na čele so šéfdirigentom Danielom Raiskinom, Slovenský filharmonický zbor so zbormajstrom Jozefom Chabroňom, sólistami: mladá, ale už hojne obsadzovaná slovenská sopranistka Slávka Zámečníková, ďalej recitátor Ján Gallovič a chorvátsky klavirista Dejan Lazič.

Program bol rovnako exkluzívny. Zaznela skladba slovenského autora Ilju Zeljenku, ktorého 90.výročie narodenia si pripomíname tento rok, potom jeden z najznámejších inštrumentálnych koncertov 19. storočia – Koncert pre klavír a orchester č.1 F. Lizsta a napokon legendárne Musorgského Obrázky z výstavy v Ravelovej orchestrálnej úprave. To všetko vám ponúkneme v relácii Festivalové reminiscencie 3. 12. 2022 o 15.30 hod.

Foto/Zdroj: Bratislavské hudobné slávnosti FB

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame