Richard Wagner: Blúdiaci Holanďan

Richard Wagner: Blúdiaci Holanďan

 Richard Wagner: Blúdiaci Holanďan / Priamy prenos z Metropolitnej opery v New Yorku / Operné Rádio Devín / 14.3.2020 (sobota) / 18:00


Metropolitná opera zatvorila svoje brány a vzhľadom k situácii zrušila predstavenia. Dnes večer ale poskytla do vysielania Európskej vysielacej únie len 4 dni starý záznam predstavenia toho istého titulu z 10.3.2020. V našom vysielaní si naživo vypočujete zo štúdia Rádia Devín, prostredníctvom EBU čerstvý záznam predstavenia MET, opery Richarda Wagnera: Blúdiaci Holanďan.


V cykle priamych prenosov vysielame - v sobotu v Opernom Rádiu Devín dielo Richarda Wagnera: Blúdiaci Holanďan. Hudobne majstrovské vykreslenie besnenia morských živlov, v ktorom sa naveky zmieta prekliata loď s posádkou, zdôrazňuje tajomnú i neodvratnú stránku deja. Blúdiaci Holanďan, však nie je len romantickou operou o prekliatí, vykúpení a boji slobodného jednotlivca – ale je drámou o nadosobnej povinnosti.
Nenechajte si ujsť tento pôsobivý príbeh naživo z Metropolitnej opery v hviezdnom obsadení a pod taktovkou Valeryho Gergieva.

Senta - Anja Kampe

Mary - Mikoho Fujimura

Erik - Sergey Skorokhodov

Steersman - David Portillo

Steersman - Alok Kumar

Dutchman - Evgeny Nikitin

Daland - Franz-Josef Selig

Photo: Ken Howard / Met Opera

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame