Album týždňa: Tolstoys - No Limit To Love (2024)

Album týždňa: Tolstoys - No Limit To Love (2024)

20. 5. - 24. 5. 2024 / Ladenie 9:07, 15:02

V apríli vydala slovenská kapela Tolstoys svoj tretí štúdiový album s názvom "No Limit To Love". Jeho hlavným zámerom je šírenie lásky. Speváčka Ela Tolstova o tom povedala: „Vyrástli sme vo svete hrubej kože a skrývania pocitov, ktoré boli častokrát vnímané ako slabosť. Mám pocit, že spoločným znakom hudobníkov našej generácie je vracať sa k láske a úprimnosti. Ľudia v našom veku sa stále viac otvárajú, riešia, čo cítia, snažia sa pomáhať svojej komunite, neboja sa ľúbiť alebo byť zraniteľní.“

Ak vám toto posolstvo tak trochu pripomína „deti kvetov“, vôbec sa nemýlite. Hudobníci sa pri tvorbe inšpirovali, okrem iného, práve myšlienkami i hudbou éry hippies, jej úprimnosťou i psychedéliou. Siahli aj ku svojim koreňom – slovanskej mystike, tiež k hudbe idolov, na ktorých vyrastali, ako Erykah Badu či Portishead. V pracovnej rovine si určili jasné pravidlá - žiadne triky či opravy v postprodukcii a žiaden digitál.

Výsledkom je autentická, živo znejúca nahrávka s láskavou, hrejivou atmosférou. V kolekcii 12 piesní prevládajú pomalšie, pohodové tempá, no miestami vás prevalcuje slušná dávka magickej psychedélie. Album skôr upokojuje ako burcuje – myslím, že toto teraz všetci veľmi potrebujeme.

Idea šírenia lásky je naplnená aj v textovej rovine, kde sa všetci nájdeme. A to je na tomto CD asi najkrajšie – myšlienka, že „v tom nie sme sami“. Do piesní sa nepochybne preniesla atmosféra nahrávania, ktoré prebiehalo v berlínskom štúdiu Dreamhouse s producentom Drewom Dealom (z ktorého sa medzitým stal nový člen kapely). Tolstoys do štúdia nedochádzali iba na nahrávanie, ale dva mesiace v ňom nepretržite žili a tvorili.

V živote kapely nastalo od predchádzajúceho albumu mnoho zmien. Presťahovala sa zo Slovenska do Berlína a prijala dvoch nových členov – Nemku Pauline Grabe a už spomínaného Novozélanďana Drewa Deala. Kapela sa posúva ďalej – krajinami, reálnymi i hudobnými. Ide im to veľmi dobre a my im môžeme len držať palce.

Album "No Limit To Love" s nami môžete počúvať od pondelka v rubrike Album týždňa.


Autorka textu: Karin Rumanová

Foto/zdorj: z obalu albumu / Tolstoys - No Limit To Love

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame