Album týždňa: Nicole Zuraitis / How Love Begins (2023)

Album týždňa: Nicole Zuraitis / How Love Begins (2023)
29. 4. - 3. 5. 2024 / Ladenie 9:07, 15:02

Životná cesta americkej speváčky, klaviristky a skladateľky Nicole Zuraitis k získaniu Ceny Grammy za najlepší vokálny džezový album minulého roka bola poriadne kľukatá. Rodáčka z Connecticutu sa v detstve intenzívne venovala futbalu, až zranenie ju nasmerovalo k hudbe. Aj keď na strednej škole istý čas spievala s miestnou džezovou kapelou, po strednej škole sa rozhodla pre štúdium klasického spevu na Newyorskej univerzite. Dokonca rozbehla kariéru opernej speváčky, no nakoniec (a našťastie) dopadlo všetko inak.

Dnes je z Nicole uznávaná džezová umelkyňa, interpretka i skladateľka. Čím je jej hudba zaujímavá? Nie je to vokálny džez, aký si pod týmto termínom obvykle predstavujeme. Napriek tomu, že v jej skladbách vnímame typickú prepracovanosť džezu, vyžaruje z nej intenzívne ľudské teplo bez štipky akademizmu. Napokon, album „How Love Begins“, je celý o láske, o jej príbehu od začiatku až do (smutného) konca. Nemajte strach, láska je to moderná. Jeden príbeh sa končí, no zároveň svitá nádej na nový začiatok.

O pár dní je tu máj, spríjemnite si ho s romantickým džezovým albumom Nicole Zuraitis. Od pondelka v pravidelnej rubrike „Album týždňa“.

Autorka: Karin Rumanová


Foto/zdroj: vizuál obalu albumu How Love Begins (2023)

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame