Album týždňa: Květy / Květy Květy (2020)

Album týždňa: Květy / Květy Květy (2020)
8. - 12. 4. 2024 / Ladenie 9:07, 15:02

„Kdyby si se vdávala nahá a jenom do záclony zabalená, chci tam být, jakkoliv, i kdyby třeba jenom ležet na přístrojích... Protože nebe bude azurový a světlo bude bonbónový.“ Takto vyznáva lásku Martin E. Kyšperský, autor hudby i textov piesní na albume brnianskej kapely Květy so zvláštne a trochu komicky znejúcim názvom „Květy Květy“. Zdvojený názov kapely je symbolický v dvoch rovinách. Květy týmto CD v roku 2020 oslávili dve dekády svojej existencie a zároveň názov predstavuje partnerskú dvojicu. Album je totiž najromantickejší v doterajšej diskografii kapely.

Ako prezradil Kyšperský, do veľkej miery bol preňho bilancovaním doterajších ľúbostných vzťahov. Nejde tu však o žiadne sebaľútostivé vyplakávanie. Pri čarovne absurdných metaforách Kyšperského textov sa neraz pousmejete a určite sa nebudete cítiť trápne. Zvuk kapely je stále rockový, oproti predchádzajúcim albumom tu počujeme menej elektroniky. O žánrové zaradenie sa ani nebudeme pokúšať.

S kapelou Květy je to jednoduché – je natoľko svojrázna, že jej buď prepadnete, alebo pre ňou zutekáte. Ak patríte do prvej skupiny, môžete ju s nami počúvať budúci týždeň v pravidelnej rubrike Album týždňa.

Autorka a redaktorka: Karin Rumanová


Foto/zdroj: z obalu albumu / Vydavateľstvo Indies Scope

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame