Album týždňa: Peace or Love

Album týždňa: Peace or Love

4. 3. -  8. 3. 2024 / Ladenie 9:07, 15:02

Žijeme v rýchlom svete, orientovanom na efektívnosť a bezchybný výkon. V ideálnom prípade by sme mal byť originálni a neustále prinášať niečo nové a prekvapujúce. Hudobné umenie a priemysel v tomto smere nie sú výnimkou. Ak úspešná kapela nevydá aspoň každý druhý rok nový album, ideálne lepší a dostatočne odlišný od predchádzajúceho, nevyhne sa v rozhovoroch otázkam ako: prečo vám to trvalo tak dlho?, ani výčitkám hudobných kritikov.

Od pondelka môžete s nami v rubrike Album týždňa počúvať CD „Peace or Love“ nórskeho indie-popového dua Kings of Convenience, ktorý dnešným očakávaniam ani trochu nezodpovedá. Našťastie. Spolužiaci Erik Glambek Bøe a Erlend Øye idú svojím vlastným tempom, venujú sa svojim vlastným pracovným a hudobným projektom (Erik je psychológ a Erlend pôsobí aj ako sólo hudobník) a posledný spoločný album vydali v roku 2021 po dvanásťročnej pauze. Nahrávka neprináša (okrem nových pesničiek) vlastne nič nové.

Napriek tomu na ňu kritici vplyvných magazínov a hudobných webov napísali krásne recenzie, ktoré majú spoločný odkaz: ak niečo robíš skvele, vôbec nevadí, ak v tom „iba“ pokračuješ.

Kings of Convenience, ktorých prirovnávajú k legendám ako Simon & Garfunkel, sú na tejto nahrávke sami sebou a to úplne stačí. Jemné akustické aranžmány, premyslené vokály, bohatá harmónia a živý rytmus so štipkou bossanovy, k tomu ako dezert dva prekrásne duety s kanadskou pesničkárkou Feist.

Počúvajte s nami od pondelka v Albume týždňa.


 

Foto/zdroj: z obalu albumu

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame