Album týždňa: David Pomahač / Neviditelný (2022)

Album týždňa: David Pomahač / Neviditelný (2022)

12. 2. -  17. 2. 2024 / Ladenie 9:07, 15:02

David Pomahač nie je vo vysielaní Rádia Devín žiadnym nováčikom. Tohto speváka, skladateľa a multiinštrumentalistu môžete poznať nielen z urban folkového dua Kieslowski, ale aj ako sólového umelca.

Po debutovom albume „Do tmy je daleko“ z roku 2020 vydal o dva roky neskôr album „Neviditelný“, ktorý vám predstavíme v budúcom týždni. Spoluautorom je Martin Hůla, s ktorým David už dlhodobo spolupracuje. Na rozdiel od debutu, ktorý je veľmi osobný, Pomahač tentoraz nečerpal inšpiráciu z vlastného života.

Východiská uvádza rôzne: jednotlivé vety z románov Herberta Georga Wellsa či sci-fi dystópií, ale aj príbehy ľudí okolo seba. Sú to príbehy o sebazáchove a vôli prežiť. Napriek inšpirácii „zvonka“ sú piesne rovnako autentické ako na prvom albume. Sú krehké a zároveň silné, prehovárajú rovno „do duše“. Zvukovo má nahrávka oproti debutovej nádych experimentu a bohato využíva možnosti elektroniky, čím vytvára neobvyklé zvukové prostredie. V jeho centre však ostávajú piesne, ktoré s nami môžete počúvať v rubrike Album týždňa.


Foto/zdroj: TS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame