ExTempore +/– s Katarínou Gatialovou aka Jano Doe

ExTempore +/– s Katarínou Gatialovou aka Jano Doe

: ExTempore +/– špeciál _ Letná séria relácie venovaná novým podobám inšpiratívnej slovenskej hudby. Vysielané v piatok 13.8.2021 o 21:00 v Rádiu DEVÍN.

Vypočujte si rozhovor s Katarínou Gatialovou alias Jano Doe. Hudobníčka, kodérka, kurátorka, konštruktérka hudobných nástrojov vo svojej sólovej tvorbe pomocou využitia extrémnych zvukových frekvencií skúma limity ľudského sluchu a vysmieva sa hlukovým emisiám:

Extempore_Jano Doe Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Pochádza z Prievidze, vyštudovala dejiny umenia na Univerzite Komenského a vizuálnu komunikáciu na VŠVU v Bratislave. Žije v Prahe. So svojim modulárnym "náčiním" pláva vo voľnej krajine improvizácie, hluku a psychedélie. Členka noiseových projektov Inocent a Augiášův sonický chléb a tiež live-codingovej komunity Kolektiv, mieša digitálne zvuky s no-input väzbením mixpultu a zašumenými slučkami. Jej živé vystúpenia vznikajú na jej vlastnoručne vyrobenom modulárnom syntetizátore na ktorom vytvára zvláštne zvukové monumenty. V najbližšom ExTempore + - ju vyspovedajú Slávo Krekovič a Oliver Rehák.

Foto/Zdroj: Lera Lazareva

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame