ExTempore +/– so Samčom, bratom dážďoviek

ExTempore +/– so Samčom, bratom dážďoviek

: Vysielame v piatok 23.7. o 21:00 v Rádiu DEVÍN.

ExTempore +/– letný špeciál _ Letná séria relácie venovaná novým podobám inšpiratívnej slovenskej hudby.

V tretej časti relácie ExTempore +/– venovanej novým podobám súčasnej slovenskej hudby sa budú Oliver Rehák a Slávo Krekovič rozprávať so Samčom, bratom dážďoviek. Samuel Szabó alias Samčo, brat dážďoviek je prvým víťazom cien Radio_Head Awards v kategórii Experimentálna hudba, ktorú získal v roku 2015.

Extempore III Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Študoval Teóriu interaktívnych médií na Masarykovej univerzite v Brne. Experimentálny a folkový hudobník, performer, cestovateľ po zákutiach československého vidieka a vynikajúci pozorovateľ žije striedavo na Slovensku a v Brne. Venuje sa pesničkárstvu, lo-fi, noise, experimentálnej elektronike, field recordings.

V relácii si vypočujeme Samčovu skladbu Rok na vidieku, ktorá vznikla na objednávku Rádia Devín a hudbu z jeho najnovších albumov. Rozprávať sa bude aj o umelej neinteligencii, nahrávkach a cestovaní.

Asi nie každý vie oceniť ironizujúci pohľad na svet okolo nás. Stojí to však za to. Pripravte sa na riadnu dávku dadaizmu, bizarných podôb nacionalizmu, popkultúry, samplov banality, či východoslovenského slangu.

Archív relácie

Foto/Zdroj: Samčo, brat dážďoviek FB

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame