21. jún: Deň hudby s Rádiom DEVÍN

21. jún: Deň hudby s Rádiom DEVÍN

Oslávte s nami Sviatok hudby spolu s Fête de la Musique, ktorý bol po prvýkrát vyhlásený vo Francúzsku v roku 1982.

V hudobných reláciách Rádia Devín si vypočujete hudbu slovenských a zahraničných skladateľov, pestrú ponuku komornej, orchestrálnej , jazzovej , klasickej hudby, pripomenieme si aj výročia významných hudobníkov a vo večerných reláciách zaznejú koncerty zo zahraničnej rozhlasovej ponuky.

  • 10:00 Ars Musica venovaná slnku a prírode v tvorbe skladateľov od baroka (tu zavítame do strednej Ameriky), cez Slnečné kvartetá Josepha Haydna až po džezové inšpirácie Alexeja Frieda v skladbe Slunovrat. Na sviatok hudby si špeciálne spomenie Ján Dúbravský skladbami Edwarda Elgara - The Music Makers, Op. 69 a Ralpha Vaughna Williamsa - Serenade to Music.

  • 12:00 Poludňajší koncert - dirigentské umenie talianského skladateľa Riccarda Muttiho - pri príležitosti jeho 80tých narodenín.

  • 13:30 Hudba.sk - Výber z tvorby prešovského rodáka Dušana Martinčeka. V júni sme si pripomenuli 85.výročie jeho narodenia.

  • 18:00 Jazz - Veselé synkopy s Romanom Féderom - Henry James a jeho orchester.

  • 19:00 Exkluzívne koncert zo sveta - Výber z ponuky Európskej vysielacej siete ku Sviatku hudby

  • 21:00 Hudba mladých - Helena Winkelman a jej skladba Atlas a hudba Josepha Haydna v podaní String Quartet of the Camerata Variabile Basel

Photo by Konstantinos Hasandras on Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame