BlueTime vol. 8/2020

BlueTime vol. 8/2020

: Vysielame v utorok 19.5.2020 o 19:00 na Devíne.

V prvej časti relácie budeme počúvať výraznú osobnosť súčasného blues. Bude nám hrať Otis Taylor z albumu Fantasizing About Being Black.

Začiatkom mája sa udeľovali aj prestížne ceny Blues Music Award, ktoré sú tou najprestížnejšou poctou pre všetkých, ktorí sa blues venujú. Preventívne opatrenia proti pandémii koronavírusu však spôsobili, že tento rok to nebola veľkolepá ceremónia, ale všetko sa odohralo na Live-streamoch. Kto bol nakoniec ocenený v jednotlivých kategóriách, sa dozviete z nášho vysielania.

Žiaľ máj neobišli ani smutné správy. Vo veku 87 rokov zomrel americký rock'n'rollový spevák, skladateľ a klavirista Little Richard. Bez neho by hudobný svet vyzeral úplne inak. Rozlúčiť sme sa bohužiaľ museli aj s fenomenálnym nigérijským bubeníkom, skladateľom a zakladateľom afrobeatu, ktorým bol Tony Allen.

Spomienku venujeme aj jemu. V pravidelnom seriály Kapitoly z blues sa detailnejšie pozrieme na prvé jazzové nahrávky ktoré bezpochyby čerpali z blues. Oddýchnite si s nami pri poctivej hudbe! Nerušené počúvanie želá dvojica Jano Sklenár a Jakub Horňák.

Foto: ony Allen wikimedia

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame