Šesť postáv hľadá autora

Šesť postáv hľadá autora

Premiéra – 27. jún 2017 v Rádiu Devín

Prinášame adaptáciu divadelnej hry nositeľa Nobelovej ceny, ktorá patrí medzi najzásadnejšie diela dvadsiateho storočia vo výraznom režijnom rukopise s vynikajúcimi hereckými výkonmi. Hru v premiére vysielame v predvečer 150. výročia narodenia autora.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V hre Šesť postáv hľadá autora , ktorá sa pre ďalší vývoj svetovej drámy ukázala ako kľúčová, postavil Luigi Pirandello proti sebe svet divadla a postáv. V istom zapadnutom divadle skúša divadelná spoločnosť komédiu, podľa všetkých vopred odsúdenú na neúspech. Do pracovného procesu vstúpi z ulice neznáma skupina šiestich, ktorí sami seba označujú za postavy a túžia režisérovi a hercom prerozprávať svoj príbeh v nádeji, že ho konečne niekto usporiada do podoby drámy a zahrá, čím dá im - postavám - život, ktorý im dosiaľ autor ich nedokončeného diela upieral. Výsledkom je komédia o živote v divadle ale i všeobecnejších otázkach pravdy, ilúzie, príbehu a možnosti vyrovnať sa s traumou.

Dramatické dielo nositeľa Nobelovej ceny Luigiho Pirandella nie je na Slovensku veľmi známe. Jeho prelomová hra Šesť postáv hľadá autora z roku 1921sa dočkala iba zopár inscenácií. V rozhlase bude táto hra, nastoľujúca otázky pravdy a ilúzie, skutočnosti a divadla, uvedená prvýkrát.

Réžia: Patrik Lančarič

Účinkujú: Miroslav Noga, Jana Oľhová, Dominika Zeleníková-Morávková, Matúš Kvietik, Judita Hansman, Ľubomír Burgr, Lucia Fričová, Vladimír Zboroň, Milan Chalmovský, Lucia Fričová, Anna Čonková, Danica Matušová a Jozef Vlk.


foto: Rádio Devín

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame