Spomienka na Osvalda Záhradníka

Spomienka na Osvalda Záhradníka

Zastihla nás nesmierne smutná správa – vo veku 84 rokov zomrel autor divadelných a rozhlasových hier, dramaturg a režisér OSVALD ZÁHRADNÍK.

Rádio Devín v súvislosti s jeho úmrtím mení svoj program a Vy si môžete vypočuť:

Štvrtková Ars litera o 17.00 – rozhlasovú hru, ktorá mala premiéru v roku 2001:
MILÉNIUM – satirická komédia o nebi v pekle a pekle na zemi. Autor zhromaždil v pekle vyberanú spoločnosť na veky zatratených, ktorí aj tam dokážu profitovať zo svojho predchádzajúceho života a zriadiť si v pekle pre seba svoj malý súkromný raj. Zdanlivo rozohraná idylka sa však končí vo chvíli, kedy sa rozchýri, že Satan otrčil kopytá a v pekle je vyhlásená amnestia. Večne zatrateným sa však späť na zem nechce, pretože dobre vedia, že vrátili by sa iba do takého sveta, aký ho po sebe zanechali.

Piatok o 17.00 bude časť relácie Ars litera venovaná životu a tvorbe Osvalda Záhradníka.

Piatok o 21.00 uvedieme SÓLO PRE BICIE /hodiny/ – premiéra 1976. Je to adaptácia jeho snáď najznámejšej divadelnej hry. Hra je konfrontáciou zásadných životných postojov dvoch celkom odlišných generácií – generácie starých otcov, ktorí žijú už len v spomienkach na časy dávno minulé a generácie ich vnukov, ktorí sa mimoriadne dravo bijú o svoju budúcnosť.

Posledná rozlúčka s významným slovenským dramatikom Osvaldom Zahradníkom bude v utorok 22. augusta 2017 o 11.45 hod. v bratislavskom Krematóriu.

Česť jeho pamiatke!

Foto: archív

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame