Kúl-túr na festivale ArtWife v Liptovskom Mikuláši

Kúl-túr na festivale ArtWife v Liptovskom Mikuláši

Vysielame naživo vo štvrtok 4. 8. od 16:00 do 20:00 v Rádiu Devín.

Štvrtou zastávkou Rádia Devín v rámci špeciálneho cyklu Kúl-túr bude feministický a rodovo-orientovaný multižánrový festival ArtWife, ktorý sa uskutoční od 3. do 6. augusta v Liptovskom Mikuláši. Z festivalu sa poslucháčom prihlási moderátorská dvojica Eva Kopecká a Martin Uram vo štvrtok 4. 8. od 16:00 z Galérie P. M. Bohúňa, kde budú vysielať naživo z improvizovaného festivalového štúdia. Priamo z miesta diania tak prenesú festivalovú atmosféru aj na frekvencie Rádia Devín prostredníctvom rozhovorov s organizátormi, účinkujúcimi a tematickými vstupmi.

O festivale, jeho východiskách a špecifikách porozprávajú organizátori Jana a Ján Mikušovci z kultúrneho priestoru Diera do sveta a hostkami budú aj tvorkyne divadelnej inscenácie Pravidlá úklidu. Priblížime vám workshop Stand-up či výstavu Emotikon 2 s kurátorkou Zuzanou Janečkovou, ktorá porozpráva aj o tom, čím aktuálne žijú v Dome J. Hálu. Súčasťou priameho prenosu bude tiež živý vstup z diskusie Sú veľké, vedia, čo robia: #metoo na VŠ, ktorá je súčasťou festivalového programu.

Návštevníkom a poslucháčom prinesieme aj vhľad do vysielania rádia prostredníctvom špeciálneho vydania našich pravidelných formátov. Riaditeľka a dramaturgička Bábkového divadla na Rázcestí Iveta Škripková pripravila pre poslucháčov špeciálne vydanie rubriky Čo dnes počúva.

Nalaďte sa s nami na letné turné po kultúre a oslávte s nami 50. výročie Rádia Devín.

Viac v rozhovore Hany Rodovej s Evou Kopeckou:
Work in progress 4.8.22 - Artwife v Liptovskom Mikuláši Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

kul_tur_lm.jpg kul_tur_LM_1.jpg kul_tur_LM_2.jpg kul_tur_LM_3.jpg kul_tur_LM_4.jpg kul_tur_LM_5.jpg kul_tur_lm_6.jpg kul_tur_LM_7.jpg Kul_tur_LM_8.jpg kul_tur_LM_9.jpg Kul_tur_LM_13.jpg Kult_tur_LM_10.jpg Kul_Tur_LM_11.jpg kul_tur_LM_12.jpg
Foto/Zdroj: RTVS/RD

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame