Rozhlasové hry na víkend

Rozhlasové hry na víkend

Rádio Devín prináša pravidelné stretnutia s tými najlepšími archívnymi rozhlasovými hrami, adaptáciami divadelných hier či dramatizáciami prózy. Vážení poslucháči, na posledný júlový víkend sme pre vás pripravili:

Sobota 13.04 - Rudolf Dobiáš a Metod Král: Roháčska mladucha

Terezka a Jurko si sľúbili vernosť až do smrti. Terezka sa vyberie podeliť o radosť s horami, riekami a prírodou, ale tá jej namiesto prijatia zošle búrku. Čo táto predtucha prírody znamená a ako si dievčina a mládenec budú hľadať k sebe cestu, vám vyrozprávajú hrdinovia príbehu rozhlasovej hry pre celú rodinu.
Dramaturgia: Ľuboš Machaj. Zvuk: Zuzana Kubíková a Jozef Bezák. Hudba: Katarína Cútová. Réžia: Viliam Sýkora. Účinkujú: Zdena Studenková, Alojz Kramár, Alfréd Swan, Jozef Cút, Ida Rapaičová, Vlado Müller, Eva Večerová, Darina Chmúrová, Táňa Hrivnáková.
Premiéra: 1984

Nedeľa 21.00 - Carlo Goldoni: Mirandolína

Hra na nedeľu prinesie adaptáciu divadelnej komédie Carla Goldoniho „Mirandolína". Hru podľa prekladu Viliama Kopečného pre rozhlas upravil Ján Mojžiš. V réžii Jozefa Dánaia účinkujú: Ctibor Filčík, Dušan Blaškovič, Július Pántik, Eva Kvietiková, Slávo Drozd a Viliam Polónyi.
Premiéra: 1963

Želáme vám pekný umelecký zážitok.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame