Rozhlasová hra: Karaffa etc.

Rozhlasová hra: Karaffa etc.

Vysielame v utorok 23. 1. o 20:00 v RD.

24. januára oslávi slovenský dramatik, spisovateľ a tiež náš bývalý rozhlasový kolega, Silvester Lavrík 60 rokov. Pri tejto príležitosti sme pre vás pripravili Dramatické Rádio Devín venované jeho autorskej tvorbe.

V utorok 23. 1. o 20:00 vám ponúkneme premiéru pôvodnej rozhlasovej hry s názvom Karaffa etc., ktorá sa odohráva v jednej z miestností pekla. Tam sa stretnú krvavý generál Antonio Karaffa z polovice 17. storočia, Sándor Petoffi - romantický básnik a autor nedokončenej hry o Karaffovi a súčasníci Silvester Lavrík - dramatik zo Spiša a hudobník Boris Lenko. V kontraste s ďalšími (ne)fiktívnymi postavami a umelou inteligenciou sa dostávame do filozofických úvah o histórii, politickej moci i umení. V hlavných úlohách budete počuť Ivana Krúpu, Miklósa Forgácsa, Henrietu Kecerovú či samotného autora, Silvestra Lavríka. Hru režijne naštudovali Silvester Lavrík a Hana Rodová.

WIP 23.1.24 - Silvester Lavrík o novej hre Karaffa etc. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Večer doplnia archívne rozhlasové hry: o 21:05 sme z nášho archívu vybrali adaptáciu hry z roku 2006 s názvom Ryba nášho mlčania z pera Silvestra Lavríka. Kristína je žena v stredných rokoch túžiaca po láske a pochopení. Prichádza do penziónu s osudným názvom Villa Lola, aby tu v tichosti prímorského letoviska uzavrela jednu kapitolu svojho života. V réžii Karola Horvátha sa predstaví Ingrid Timková.

Napokon nás krátka pôvodná hra Silvestra Lavríka z r. 2016 prenesie na sedenia dvoch odsúdených mladých žien s psychologičkou. Cez ich životné príbehy, ale aj pomocou arteterapie sa musia vyrovnať so svojím osudom, ale aj s vnímaním seba samých v kontexte patriarchálnej spoločnosti. Otázkou však ostáva aj to, kto je napokon tým, kto potrebuje pomoc a vedenie v živote... Hru s názvom Biely nosorožec počúvajte o 22,00. V réžii Silvestra Lavríka účinkujú Alena Ďuránová, Jana Wernerová a Michaela Domovcová.

Foto/zdroj: Mika Ruusunen on Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame