Rozhlasová hra: Pani Dallowayová

Rozhlasová hra: Pani Dallowayová

Premiéru vysielame v utorok 19. 12. o 20:00 v RD.

RTVS Rádio Devín uvedie dramatizáciu jedného z vrcholných románov anglickej modernistickej autorky Virginie Woolfovej. Autorkou dramatizácie je Michaela Zakuťanská.

Román Pani Dallowayová významnej britskej autorky Viginie Woolfovej si od svojho prvého vydania v roku 1925 našiel mnoho čitateľov. Letné capricio opisuje jeden deň starnúcej stredostavovskej paničky Clarissy Dallowayovej, ktorá pripravuje večierok. Pod ľahkými opismi všednodenných činností sa ale odhaľujú nielen pocity ženy v niečom, čo sa dá opísať ako kríza stredného veku, ale aj traumy Londýnskej spoločnosti, ktorá iba nedávno zažila prvú svetovú vojnu, kolonizuje neeurópske krajiny a má problémy, ktoré žiadne módne psychoterapie nedokážu uspokojivo liečiť.

Autorkou dramatizácie románu je Michaela Zakuťanská. Hru uvádzame s pôvodnou hudbou a v réžii hudobníka a režiséra Jozefa Vlka. V titulných, ale aj vedľajších úlohách sa popri Edite Koprivčević Borsovej predstaví celá plejáda výrazných osobností strednej hereckej generácie.

Hudba: Jozef Vlk
Hudobná dramaturgia: Rudolf Pepucha
Majster zvuku: Dušan Kozák
Produkcia: Valéria Potančoková
Dramaturgia: Ján Šimko
Réžia: Jozef Vlk

Vypočujte si, čo o hre povedal režisér a autor hudby Jozef Vlk:

WIP 18.12.23 - Jozev Vlk o premiére hry Pani Dallowayová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Osoby a obsadenie: CLARISSA DALLOWAYOVÁ - Edita Koprivčević Borsová, RICHARD DALLOWAY – Gregor Hološka, PETER WALSH – Martin Šalacha, SALLY SETONOVÁ – Lenka Barilíková Spišáková, SEPTIMUS – Peter Kadlečík, REZIA – Zuzana Porubjaková, ELIZABETH – Lenka Libjaková, WILLIAM BRADSHAW – Matej Landl.

Ďalej účinkujú: Tomáš Vravník, Vít Bednárik, Lucia Vráblicová, Dominika Morávková, Anežka Petrová, Anna Jakab Rakovská, Ingrid Hrubaničová, Milan Chalmovský, Eliška Kákošová, Daniela Gudabová, Ľubomír Burgr, Soňa Fábryová, Naďa Gášeková, Natália Slovíková a William Heringes.

Foto/zdroj: Midjourney Bot

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame