Víkendové rozhlasové hry

Víkendové rozhlasové hry

Pravidelné stretnutia s tými najlepšími archívnymi rozhlasovými hrami, adaptáciami divadelných hier či dramatizáciami prózy v Rádiu Devín. Na prvý februárový víkend sme pre poslucháčov pripravili:

Piatok 21.00 – Adriana Krúpová: Dedičstvo / premiéra
Rozhlasová hra Dedičstvo autorky Adriany Krúpovej prináša pohľad na vývoj vzťahov nevlastných súrodencov po smrti rodičov. Sonda do duše ženy i muža odkrýva charakter, boľavé spomienky i súčasnú nástojčivosť. Komorná hra je postavená na dvoch hereckých výkonoch - Anny Šiškovej a Jána Galloviča. Režijne pripravila Jana Strnisková, zvukový majster Stanislav Kaclík, dramaturgia Zuzana Kolmosová, hudobná dramaturgia Matúš Wiedermann.
Premiéra: 2018

Sobota 13.04 – Jules Verne: Deti kapitána Granta / 1.časť
Dramatizácia dobrodružného románu. Napísal Jules Verne, pre rozhlas zdramatizoval Peter Gregor. Réžia: Vladimír Rusko st., rozhlasová adaptácia: P.Gregor. Obsadenie: V. Durdík, V. Richterová, V. Minarovič, J. Predmerský, M. Michna, M. Materáková, E. Horváth, J. Mistrík, D. Kaprálik, J. Valentík.
Premiéra: 1991

Nedeľa 21.00 – Eugéne Labiche: Pán Perrichon na cestách
Rozhlasová adaptácia vaudeville Eugena Labicha, ktorý vo svojej ostrej groteske zosmiešnil meštiacke hodnoty a princípy. Hlavná postava - pán Perrichon je výrobca fiakrov. So svojou manželkou a dcérou Henriettou ide do Švajčiarska na dovolenku. "Náhodou" sa stretnú na stanici a potom i vo Švajčiarsku s dvoma Henriettinimi nápadníkmi. Dohodnú sa, že férovým spôsobom sa budú uchádzať o jej priazeň. Každý to robí iným spôsobom. Ktorý a ako si získa priazeň Henrietty, jej matky a hlavne otca - o tom je príbeh komédie známeho francúzskeho autora Eugena Labicha.Hoci bola hra na písaná v 19. storočí, je stále aktuálna a svojím humorom pobaví aj poslucháča 21. Storočia. V hlavnej úlohe sa v réžii Petra Hrnčiara predstaví Jozef Kroner.
Premiéra: 1954

Príjemné počúvanie Literárneho a dramatického Rádia Devín.

Foto: RD

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame