Večer na tému - dvaja finalisti Anasoft Litera

Večer na tému - dvaja finalisti Anasoft Litera

V relácií Večer na tému Vám moderátor Michal Havran predstaví prvých dvoch finalistov súťaže Anasoft litera 2015.
V autorskom čítaní sa Vám predstaví Ivan Kolenič, so svojou knihou - Až do nirvány a taktiež Veronika Šikulová s knihou Medzerový plod.
Ako hudobný hosť vystúpi Martina Javor.
Budeme radi, keď prídete.

Počúvať nás môžete aj naživo z komorného štúdia SRo  - 22.apríla od 19:00
Vstup je pre všetkých voľný.

Literárna cena Anasoft litera sa udeľuje za najlepšie pôvodné slovenské prozaické literárne dielo alebo za preklad pôvodného prozaického literárneho diela autorov, ktorí sú občanmi Slovenskej republiky a ich diela alebo preklady ich diel do slovenského jazyka sú knižne vydané v predchádzajúcom kalendárnom roku.

 
Anasoft litera prebieha v dvoch kolách. Porota vybrala zo všetkých publikovaných kníh v prvom kole desať najlepších titulov. „V tohtoročnej literárnej produkcii je zreteľné pokračovanie trendov posledných rokov, a to sústredenie sa na egodokumenty, kultivovanie rodinnej, prípadne historickej pamäti či pamäti miesta,“ zhodnotila porota prozaickú tvorbu v roku 2014. „V tomto kontexte preto potešujúco pôsobia príbehy s presahom k objektívnej výpovedi, ako aj pokusy hľadať nové výrazové prostriedky a témy, ale žiaľ, na kvalite textov sa podpisuje nízka štylistická úroveň vydaných kníh, ktorá poukazuje na stav literárnej prevádzky. Porota sa z tejto ponuky snažila vybrať tie literárne diela, ktoré svojimi kvalitami vynikajú a zároveň prezentujú rôznorodosť súčasnej literatúry.“
O laureátovi, bude rozhodnuté v druhom kole v septembri 2015.
 
Desať najlepších kníh bude predstavených aj počas literárneho festivalu Anasoft litera fest, ktorý sa bude konať 20. – 25. apríla v Bratislave.
Počas desiatich rokov získali ocenenie Anasoft litera Marek Vadas, Milan Zelinka, Alta Vášová, Stanislav Rakús, Monika Kompaníková, Balla, Víťo Staviarsky a dva razy Pavel Vilikovský.




Galéria

VNT2.jpg VNT.jpg
Autor: Rádio Devín, Foto: anasoftlitera.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame