Nový Fantóm opery vo Viedni

Nový Fantóm opery vo Viedni

Viac ako 160 miliónov divákov v 46 krajinách, 190 mestách, predstavenia v 21 jazykoch, viac ako 70 divadelných ocenení, medzi inými ocenenia Oliver, Tony a Drama desk Awards. To je bilancia, ktorá sa spája s jedným z najúspešnejších muzikálov všetkých čias – dielom Fantóm opery.

Premiéru mal tento muzikál Andrewa Lloyda Webera v roku 1986 v Londýne. Už o dva roky neskôr v roku 1988, sa Fantóm hral v nemeckom preklade vo Viedni. A hral sa úspešne až do roku 2004.

Teraz sa napínavý príbeh s nádhernou hudbou do rakúskeho hlavného mesta vrátil v novom šate. Vyvolalo to taký obrovský záujem, že divadlo Raimund, kde sa dielo hrá, muselo divadelnú sezónu predlžiť až do júla a všetky predstavenia sú takmer vypredané. Ešte pred premiérou sa za pár dní predalo takmer 150 tisíc lístkov.

Na nového Fantóma opery sa bola pozrieť Nikoleta Gstach, ktorá sa rozprávala s hlavnými predstaviteľmi Lisanne Clémence Veeneman, Royom Goldmanom, režisérom Sethom Sklar Heyn a intendantom divadla Christianom Struppekom:

Fantóm opery vo Viedni - reportáž Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto/zdroj: musicalvienna.at

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame