Novinky v banskoštiavnickej Galérii Jozefa Kollára

Novinky v banskoštiavnickej Galérii Jozefa Kollára

Galéria Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici má niekoľko noviniek. Napríklad už zajtra sprístupnia ďalšiu výstavu pod hlavičkou Kabinet ilustrácie. Viac už redaktorovi Martinovi Uramovi povedala vedúca Galérie Jozefa Kollára Iveta Chovanová:

Galéria Jozefa Kollára-1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vernisáž výstavy Kabinet ilustrácie s poradovým číslom deväť je v piatok 21. júna o 17.00. Výstava potrvá do 29. septembra tohto roka. Vedúca galérie Iveta Chovanová redaktora upozornila aj na novú akvizíciu v zbierkach múzea:

Galéria Jozefa Kollára-2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aktivity galérie a múzea však presahujú výstavný priestor a dostávajú sa aj na iné miesta v meste. O jednom takomto výstavnom projekte pokračovali v rozhovore redaktor Martin Uram a Iveta Chovanová, riaditeľka galérie:

Galéria Jozefa Kollára-3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Banská Štiavnica je v tomto roku Mestom kultúry. Aj preto sa tam deje o čosi viac aktivít zameraných na miestnych súčasníkov. Na jednej z nich spolupracuje miestna Galéria Jozefa Kollára s bratislavskou Galériou HIT. Jej veľvyslankyňou v Banskej Štiavnici je Lucia Tkáčová, ktorá redaktorovi Martinovi Uramovi vysvetlila, ako spolupráca vznikla:

Galéria Jozefa Kollára-4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vernisáž výstavy Petra Valacha s názvom Cestou domov som skoro levitoval sa koná 21. júna o 18.00 v Priestore oslobodeného času v Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici.

Foto/Zdroj: Galéria HIT/Peter Valach: Cestou domov som skoro levitoval


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame