17. november v Rádiu Devín

17. november v Rádiu Devín

Deň boja za slobodu a demokraciu si Rádio Devín pripomenie v Rannom ladení (6.30 – 10.00) rozhovormi z aktuálne prebiehajúceho Festivalu slobody – so slovenskou speváčkou Zuzanou Homolovou a významným hudobníkom Vladimírom Mertom.

Ranné vysielanie prinesie aj rozhovory s dobovými aktérmi Milanom Kňažkom, výtvarníkmi Ferom Guldanom a Rudom Sikorom, reportáž z vystúpenia signatára Charty 77, básnika Gabriela A. Levického, v Bratislave i reportáž z košického festivalu Matrioshka, ktorý mladým ľuďom približuje absurditu i zločinnosť totalitných režimov a pripomína hodnoty 17. novembra 1989 prostredníctvom umenia.

Do štúdia Rádia Devín ako hostka príde Andrea Puková zo Stredoerópskeho fóra 2017, ktorá položí jeho nosnú otázku Ako sa z dobrého človeka stane zlý a predstaví osobnosti i program fóra.

Rádio Devín odvysiela vo sviatočný deň rozhlasovú hru Pavla Rankova: Doba, v ktorej žijeme (o 11.30) a prvú časť hry Žo Langerovej: Vtedy v Bratislave (o 21.00).

Ars litera (o 17.00) bude patriť prózam Karela Kryla. Hudobné relácie ako napr. Poludňajší koncert, Ars musica, Koncertné Rádio Devín a Hudobné skladačky, budú počas 17. novembra spájať pojmy étos, sloboda a hlbšie posolstvá.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame