Art´s Birthday 2024: Takú mi zahraj! Play Me Hard!

Art´s Birthday 2024: Takú mi zahraj! Play Me Hard!
V Rádiu Devín v stredu 17. januára od 19.00 hodiny naživo z Bratislavy a celej Európy. Narodeniny umenia sú aj tento rok vo vysielaní Rádia Devín! V priamom prenose sa stanete súčasťou oslavy aj vy.

Večer plný netradičných konceptov experimentálnej hudby, sa ako každý rok koná 17. januára. Naživo sa pripojíme k poslucháčom celej Európy a vypočujeme si slovenský elektroakustický projekt Takú mi zahraj! Play Me Hard! v kombinácii so živým prenosom na vlnách Rádia Devín EURORADIO ARS ACUSTICA EVENT z viacerých miest po svete a Európe.

Dňa 17. januára 1963 francúzsky umelec Robert Filliou vyhlásil, že umenie vzniklo presne pred milión rokmi, keď ktosi hodil suchú špongiu do vedra s vodou. Od vtedajších prvých osláv sa zvyk pripomenúť si narodeniny umenia v práve v tento deň rozšíril po celom svete a dodnes tak spája množstvo kultúrnych organizácií, priestorov či rozhlasových staníc. Oslávte s nami 1 000 061. narodeniny umenia v Rádiu Devín a cez satelit aj v rozhlasovej sieti European Broadcasters Union.

Projekt Takú mi zahraj! | Play Me Hard! Je hudobný komiks vychádzajúci zo skúsenosti tvorby vitráže – celku zostaveného z mnohých fragmentov v jeden ucelený obraz. Rezonancia akustického s vizuálnym vytvára osobité umelecké dielo s väzbami na priestor, kde žijeme, tvoríme súčasnosť vo vzťahu na „už prežité“.

Obraz a zvuk vytvárajú kompozíciu, ktorá súčasne čerpá silu z akustického i elektronického spracovania. Vytvára celok – silný odkaz, ktorý sa prihovára súčasníkovi jazykom tradičného i dnešného chápania obrazu a zvuku. Je venovaný unikátnemu hudobnému nástroju nášho regiónu – fujare.

Koncertným večerom vás v živom vysielaní Rádia devín sprevádzať moderátor Ján Dúbravský s hosťom Jurajom Polgárym.

Autori, interpreti: Laco Kerata (hlas), Robert Rudolf (fujara, elektronika), Erik Rothetnstein (barytón saxofón), Rasťo Andris (fujara, ozembuch, gajdy), Rudolf Pepucha (klávesy, elektronika), Juraj Ďuriš (elektronika), Jakub Pišek (ozembuch, video dizajn) Jano Šebík (video)

Koncept: Juraj Ďuriš, Rudolf Pepucha

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame