Súbor VENI ensemble v Slovenskom rozhlase

Súbor VENI ensemble v Slovenskom rozhlase

Súbor VENI ensemble uvedie na decembrovom koncerte v Slovenskom rozhlase dve svetové premiéry!

ISCM - Slovenská sekcia a VENI ensemble Vás pozývajú na koncert QUOTATIONS · ROTATIONS · VARIATIONS už 16. 12. 2023 o 19:00.

Na koncerte pod vedením dirigentov Mariána Lejavu a Daniela Mateja zaznejú dve svetové premiéry. VENI zahrá vo svetovej premiére dielo holandského skladateľa Piet-Jan van Rossuma s názvom AVONDBOEK – NACHTBOEK, ktorý sa koncertu zúčastní aj osobne. Sólový part klavíra budete počuť v interpretácii Ivana Šillera. Druhou svetovou premiérou bude skladba skomponovaná Danielom Matejom v roku 2020 s názvom QUOTATIONS · ROTATIONS · VARIATIONS. Reprízovo bude uvedená aj jeho skladba JMF for DM, ktorá patrí už do stabilného repertoáru súboru.

Dramaturgia koncertu je rovnako zaujímavá, ako aj zloženie súboru. Vo VENI ensemble vystúpia hudobníci, ktorí so súborom účinkujú pravidelne, ale aj hostia, ktorí boli pozvaní špeciálne na tento večer. Nahrávka koncertu bude súčasťou nového CD, ktoré súbor vydá ako kolekciu pri príležitosti 35. výročia vzniku

.Koncert je súčasťou hudobno-edukačnej relácie Rádia Devín Hudobná dielňa.

Vstup na podujatie je voľný.

Podujatie podporil z verejných zdrojov ako hlavný partner Fond na podporu umenia. S finančným príspevkom Hudobného fondu a Nadácie mesta Bratislavy. S podporou SOZA. Organizátorom podujatia je ISCM – Slovenská sekcia. Spoluorganizátormi sú InMusic RTVS a Rádio Devín. Mediálnym partnerom je Hudobný život a Opera Slovakia.

Udalosť na Facebooku


Foto/zdroj: iscm-slovakia.org/

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame