Folkfórum_live: Lucia Bujnová & Andrea Bučko

Folkfórum_live: Lucia Bujnová & Andrea Bučko

Pozývame vás na prvý z cyklu koncertov Folkfórum_live, na ktorom predstavia svoj najnovší repertoár hudobníčky domácej nezávislej scény. Koncert sa uskutoční v piatok 14. apríla o 19:00 v Komornom štúdiu SRo v Bratislave.

V podaní šansonierky Lucie Bujnovej a hudobníkov v zložení Pavol Bodnár – klavír, Jana Ivanecká – violončelo zaznejú známe francúzske šansóny a poetické piesne z jej aktuálneho sólového albumu Po Tvojich slovách. V druhej polovici koncertu uvedú spoločný hudobný projekt Púšťam speváčka, skladateľka a klaviristka Andrea Bučko, gitarista Marek Wolf a kontrabasista Denis Pagáč.

Vstup na koncert je pre verejnosť voľný a v priamom prenose si ho budete môcť vychutnať aj na vlnách Rádia Devín.

LuciaBujnovaTraja.jpg

LUCIA BUJNOVÁ sa od malička venuje hudbe, začínala hrou na klavíri, ku ktorej sa časom pridal aj sólový a zborový spev. Spieva francúzsky i slovenský šansón, jazzovo i bluesovo ladené skladby, má blízko k ľudovej piesni. V roku 2018 je vyšlo debutový album Madame Bujna en concert, ktorý zachytáva autentickú atmosféru jedného z jej koncertov s kapelou (Bodnár, Ruček, Bartuš, Ruček). V novembri 2022 vydala svoj druhý sólový album s názvom Po Tvojich slovách, na ktorom sa podieľala aj ako autorka a spoluautorka hudby, spoločne s klaviristom a aranžérom Pavlom Bodnárom. Hudba Lucie Bujnovej je poeticky nežná, plynúca v šansónovo- jazzovej nálade.

AB_MW_DP.png

ANDREA BUČKO sa do širšieho povedomia sa dostala ako talentovaná hudobníčka a skladateľka. Doposiaľ v jej repertoári prevažovala angličtina, ale aktuálny album Púšťam tentoraz prináša piesne so slovenskými textami, čo silne umocňuje ich intímny charakter. Introspektívne skladby si v prevažnej väčšine otextovala sama a nahrala ich ako umeleckú výpoveď krehkej, citlivej, zranenej aj odpúšťajúcej bytosti, ktorej špecifický hlasový prejav je sprevádzaný clivou hĺbkou jej klavíra.

V živom programe Rádia Devín Folkfórum live Andrea Bučko predstaví skladby zo svojho najnovšieho albumu v úplne novom aranžmáne gitaristu Mareka Wolfa. Pôvodný minimalistický klavírny part je obohatený o pútavé inštrumentálne pasáže gitary (Marek Wolf) a kontrabasu (Denis Pagáč) pričom však magická, komorná atmosféra Andreiných skladieb zostáva nedotknutá.



Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame