Album týždňa: God and Eve / Taký pekný, veľký (2024)

Album týždňa: God and Eve / Taký pekný, veľký (2024)
22. - 26. 4. 2024 / Ladenie 9:07, 15:02

29. marca vydalo slovenské hudobné duo God and Eve svoj prvý dlhý štúdiový album s názvom „Taký pekný, veľký“. God and Eve, teda skladateľská dvojica Richard Grimm a Eva Sajanová, ďalej rozvíjajú vo svojej hudbe záľubu v experimentovaní, či už z hľadiska zámernej žánrovej nezaraditeľnosti, alebo hravej práce so zvukom.

Obaja autori sa podpísali pod hudbu, texty v angličtine i slovenčine má na svedomí Eva. A sú teda naozaj čudné, v dobrom zmysle slova. Pod oknom pobiehajú tigre z cirkusu, mravce sa hemžia pod nohami, vypadávajú zuby a padajú lietadlá. No nájdete tu aj reálnejšie hrozby – strach z povrchných vzťahov či všadeprítomný bodyshaming. Eva spieva, Richard hrá na bicích, obaja nahrali syntetizátory. Do štúdia si prizvali aj troch hostí. Na bicích hrá v niektorých skladbách Tomáš Hríbik, na basgitare Tomáš Bateško a na gitare Marek Buranovský, ktorý nahrávku aj mixoval. O mastering albumu sa postaral Boris Sodoma.

„Taký pekný, veľký“ je strašidelný a hravý, nechýba mu ani dávka bizarného čierneho humoru. Počúvajte s nami nový album God and Eve od pondelka v rubrika „Album týždňa“. Oplatí sa.

Autorka: Karin Rumanová

Foto/zdroj: z obalu albumu / slnkorecords.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame