Koncert: Ensemble Ricercata - Songs My Mother Taught Me

Koncert: Ensemble Ricercata - Songs My Mother Taught Me

Príďte zažiť jedinečný večer do Koncertnej siene Dvorana v sobotu 15. septembra o 18.00.

Srdečne vás pozývame na koncert komorného súboru Ensemble Ricercata, ktorý prinesie v koncertnej sezóne 2018 tvorbu klasikov prvej polovice 20. storočia. Na prvom koncerte zaznie fascinujúca tvorba Charlesa Ivesa a Igora Stravinského, ako aj legendárna kompozícia - Príbeh vojaka.

Účinkujú:
Helga Varga Bach - soprán
Ronald Šebesta - klarinet
Milan Paľa - husle
Ivan Šiller, umelecké vedenie - klavír

Komentované úryvky z koncertu si budete môcť vypočuť v relácii Hudobná dielňa v Rádiu Devín.

Lístky sa budú dať zakúpiť hodinu pred koncertom na mieste. Koncert z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Súbor Ensemble Ricercata sa počas svojej existencie vyformoval ako rešpektované hudobné teleso, ktoré poslucháčovi dokáže priniesť vždy niečo nové, hodnotné. Od počiatku bolo jeho hlavnou ideou sprístupňovanie a popularizácia domácej i svetovej súčasnej komornej tvorby formou atraktívnych koncertných dramaturgií. Súbor každoročne starostlivo hľadá, pátra, objavuje – diela „staré“ i nové. Nebude tomu inak ani túto jeseň. Súbor si pre tentoročný cyklus komorných koncertov zvolil dramatrugiu z diel prvej polovice 20. storočia. Toto – nielen hudobne – prelomové obdobie ukrýva mnoho skvostov, prelína sa tradícia s avantgardnými, prelomovými a inovatívnymi prvkami.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame