Richard III. v SND

Richard III. v SND

Činohra SND uviedla cez víkend premiéru hry Williama Shakespeara v hlavnej úlohe s Tomášom Maštalírom. Postava Richarda III. je rozporuplná z viacerých strán, vo vnútri trpí komplexom zo svojho výzoru. Vedci z výskumu kostí potvrdili, že mal jedno plece vyššie ako druhé. Shakespeare z neho urobil hrbáča, vykreslil ho ako manipulatívneho, po moci bažiaceho panovníka, ktorý stál za smrťou svojich synovcov, aby sa dostal na trón. Musel čeliť vzburám a nakoniec s výkrikom „Kráľovstvo za koňa!", ako posledný anglický kráľ, zomiera na bojisku. Človek, ktorý pre získanie moci obetoval iných, nakoniec zostal sám s výčitkami svedomia. S režisérom Martinom Čičvákom sa o prístupe k hre Richard III. porozprával Rastislav Šimášek.

Rozhovor s režisérom Martinom Čičvákom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V štúdiu Rádia Devín, v pondelok 13. novembra, bola divadelná kritička Dagmar Inštitorisová. S moderátorku Jarmilou Vitovičovou sa rozprávali o dojmoch z predstavenia, ktoré malo cez víkend premiéru v Slovenskom národnom divadle:

Živá recenzia s Dagmar Inštitorisovou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

23:28 minute odznela nesprávna informácia o problémoch s technikou reči u herca Olivera Hlasného, kritika sa mala týkať herca Tomáša Stopu. Dagmar Inštitorisová sa za túto chybu ospravedlňuje.

Foto: SND

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame