Hostí plný dom - Deti a umenie

Hostí plný dom - Deti a umenie

1. jún už tradične patrí deťom. Aj preto sú v ten deň v Rádiu Devín a preto sme prúdové vysielanie – Ranné ladenie a Naladené na Devín zostavili tak, aby v nich dostali hlavný priestor deti a taktiež aktivity a projekty, ktoré sú najmä o deťoch a pre deti.

Ranné ladenie (od 7:00 do 9:00)


V Rannom ladení sa s našimi hosťami spoločne pozrieme na to, aké to je, keď deti trávia svoj voľný čas v umeleckých zoskupeniach akými sú Detská rozhlasová dramatická družina a Detský a dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu. Ich vedúci Zuzana Kapráliková a Adrián Kokoš a ich detskí zverenci porozprávajú o práci za mikrofónom, na pódiách, o radostiach, úspechoch i úskaliach tejto práce. O tom, aké to je zasvätiť svoj život už od útleho detstva profesionálnemu umeniu príde do štúdia porozprávať pedagogička z Tanečného konzervatória Evy Jaszovej - pani Karin Alaverdian a jej úspešná žiačka Valéria Stašková.

Naladené na Devín (od 14:00 do 16:00)

Popoludnie bude patriť najskôr rozprávaniu o projekte Celé Slovensko číta deťom, ktorý prebieha v týždni od 1. do 7. júna v rôznych mestách Slovenska.

Dobrých skutkov nie je nikdy dosť a možno aj preto projekt
Detský čin roka
už roky inšpiruje deti aj dospelých. Spoločne s Magdalénou Fábryovou si povieme, kedy a prečo sa zrodila myšlienka oceňovať dobré skutky detí a a akú má spoločenskú odozvu.

Bibiana – Dom umenia pre deti
patrí svojim poslaním medzi ojedinelé inštitúcie – o jeho poslaní, projektoch a budúcich plánoch porozpráva jeho riaditeľ Peter Tvrdoň.

Posledná hodina popoludňajšieho vysielania bude patriť
Rádiu Junior
a rozprávaniu o rozhlasových rozprávkach, povestiach, rozhovorom s našimi rozhlasovými spolupracovníkmi, ktorí zasvätili svoju prácu tvorbe pre deti. Budete počuť Zuzanu Grečnárovú, Ľuboša Machaja a mnohých ďalších. Nebude chýbať ani čítanie z diel úspešnej švédskej autorky Astrid Lingrenovej.

Staňte sa spolu s nami, aspoň na chvíľu, opäť raz deťmi...

Galéria

Hostí plný dom-deti DD2.jpg DD3.jpg
Autor textu: Rádio Devín, Autorka kresieb: Sára Sklenárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame