Mila Haugová

Mila Haugová

Ars litera – 12. júna so Zuzanou Belkovou o 17:00.

Jubilujúca poetka Mila Haugová má na konte mnoho spoluprác s Rádiom Devín, je preto prirodzené, že si charizmatickú tvorkyňu pripomíname na viacerých platformách, okrem iných aj v Ars litere so Zuzanou Belkovou.

Rodáčka z Budapešti vyrastala na Podkarpatskej Rusi, vo Vrábľoch, v Nitre, Topoľčiankach a v Zajačej doline pri Leviciach. Knižne debutovala v roku 1980 zbierkou básní Hrdzavá hlina a odvtedy je jednou z najproduktívnejších poetiek našej literárnej scény. Okrem vlastnej tvorby sa venuje aj prekladom cudzojazyčnej poézie. Žije a tvorí v bratislavskej Dúbravke a Zajačej doline a v podtexte archívnych rozhlasových stretnutí s ňou a jej tvorbou budú motívy času, pamäti a spomienok, ktoré znamenajú viac než strohý záznam povrchu reality.

" Veľakrát a pre každý prípad mám na nočnom stolíku vždy pripravený zápisník a pero. Raz sa mi napríklad snívalo o mame, starej mame a mne, ako spolu kráčame po prašnej ceste. Všetky sme v bielom a spočiatku ideme spolu, no stará mama čoraz viac zaostáva, až sa napokon stratí v diaľke. Tento výjav som prebásnila sama, ale niekedy sa mi v sne objavia aj hotové verše. "

Mila Haugová

Radio Devín

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame