Spomienka na Mariána Vargu

Spomienka na Mariána Vargu

Marián Varga, jedna z najväčších osobností slovenskej hudby, nás navždy opustil. Svoj boj dobojoval v stredu 9. 8. 2017. Ešte v januári sme s ním na našich vlnách oslavovali životné jubileum – 70 rokov a dnes sa s nesmiernym žiaľom lúčime s týmto výnimočným človekom.

V Rádiu Devín si pripomíname osobnosť Mariána Vargu zmenou vysielania:

Streda 9. 8. 2017
18.30 – Rubikon (relácia je venovaná fenoménu Collegium Musicum a Mariánovi Varvovi) Premiéra v roku 2008. Varga Rubikon Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Štvrtok 10. 8. 2017
8.04 – Dnes počúvame Mariána Vargu

9.22 – Repríza reportáže z výstavy Petra Procházku, ktorá sa konala v januári tohto roka pri príležitosti oslavy narodenín Mariána Vargu. Repríza reportáže z verznisáže P. Procházku o M. Vargovi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


19.00 – Folklórum Live so Soňou Horňákovou - venované tvorbe Mariána Vargu. Folklórum M. Varga Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Piatok 11. 8. 2017
V prúdovom vysielaní prinesieme spomienky ľudí, ktorí sa stretli s Mariánom Vargom buď na tvorivých, alebo životných potulkách.

7.19 – Rozhovor s hudobníkom a hudobným publicistom Mariánom Jaslovským a violončelistom Jozefom Luptákom, ktorí s kolegami začiatkom leta na festivale Pohoda zahrali Poctu Mariánovi Vargovi. 7.19 rozhovor Marián Jaslovský a Jozef Lupták Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

7.49 – Esej / Róbert Pospiš o Mariánovi Vargovi. Esej R. Pospiša o M. Vargovi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



9.09 – Rozhovor so spisovateľom, zberateľom a novinárom Petrom Uličným o jeho vzťahu k Mariánovi Vargovi. 9.09 Peter Uličný Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

9.22 – Nožničkami / V roku 1996 sme odvysielali reláciu Skicár o žene stojacej v pozadí hudobnej kariéry Mariána Vargu. Jeho druhá manželka sa s ním zoznámila ako mladá a nadšená poslucháčka jeho hudby a Marián Varga sa stal jej osudom. Nožničkami;Jana Vargová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


15.05 Ars musica: Pocta Mariánovi Vargovi - Melánia Puškášová vyberá z archívu SRo a v štúdiu privíta Jozefa Luptáka aFedora Freša. Ars musica 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ars musica 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sobota 12. 8. 2017
8.33 Miniprofil / Legendy hudby. Ján Klíma a jeho pohľad na tvorbu Mariána Vargu. Miniprofil o M. Vargovi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Posledná rozlúčka s Mariánom Vargom bude túto nedeľu o 17.00 v priestoroch Cirkvi bratskej na Cukrovej ulici v Bratislave.


Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame