Spomienka na významného umelca

Spomienka na významného umelca

Profesor Štefan Nosáľ umrel v sobotu vo veku 90 rokov.

Ako už viete aj z ostatných médií, v sobotu umrel vo veku 90 rokov výnimočný muž, dlhoročný zakladateľ, umelecký vedúci a choreograf Lúčnice, profesor Štefan Nosáľ. Poznali a ctili si ho ľudia z najrôznejších oblastí umenia, tradičného folklóru, návštevníci festivalov a programov popredného umeleckého telesa. Tlieskali mu na domácich javiskách a zahraničných festivaloch. Dnes v Rádiu Devín s úctou spomíname na veľkú osobnosť slovenského folklóru.

V roku 2000 si ho pozvala do relácie Zrkadlenie Hana Beranová, do rubriky Chcete sa pozhovárať? Časť ich spoločného rozhovoru si pripomenieme vo vysielaní Rádia Devín 24.7. o 9.46 hod.

Ako spomienku na profesora Štefana Nosáľa odvysielame aj zostrih relácie Pozvete nás ďalej pri príležitosti 60. výročia založenia Lúčnice z roku 2009. V reportáži zo skúšky Lúčnice, v ktorej pôsobil ako jej dlhoročný umelecký vedúci, nechýbajú ani jeho slová, jeho myšlienky a jeho radosť. Profesor Štefan Nosáľ umrel v sobotu a my mu vzdáme úctu aj pripomenutím si relácie z prostredia, ktoré mal tak rád. O 11.30 hod.

Jeho tvorbe sa budeme venovať v Rádiu Devín aj v relácii Ars musica o 15.04.

Česť Vašej pamiatke, majstre.


Posledná rozlúčka so Štefanom Nosáľom bude v piatok 28. júla v Historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave. Odvysiela ju RTVS, ktorá počas dňa uvedie aj niekoľko archívnych relácií.

Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame