Oltár Majstra Pavla z Levoče

Oltár Majstra Pavla z Levoče

Už od pondelka sa v Rannom ladení môžete s nami vydať na putovanie po stopách Majstra Pavla z Levoče a spoznať tak jeho najmonumentálnejšie dielo - najvyšší neskorogotický oltár na svete v Bazilike sv. Jakuba v Levoči.V pondelok sa vydáme po stopách Majstra Pavla, v utorok budeme rozoberať výnimočnosti tohto diela, v stredu ho budeme reštaurovať a v piatok oslavovať 500. výročie od jeho dokončenia.

Prijmite pozvanie na stretnutie s Majstrom Pavlom v našom cykle od pondelka 10. 4. do piatka 14. 4. vždy po 9-tej.

V pondelok sa vyberieme po stopách Majstra Pavla s Doc. Ivanom Chalupeckým - archivárom a historikom. Spoločne nájdeme dom a dielňu, kde Majster Pavol žil a tvoril a kde vznikalo jeho najmonumentálnejšie dielo - Najvyšší neskorogotický oltár na svete.

V utorok sa budeme o výnimočnosti hlavného oltára v Levoči z dielne Majstra Pavla rozprávali s historičkou umenia - Evou Špalekovou. Dozvedeli sme sa aj to, prečo Pavlovo dielo nebolo doteraz prekonané a radí sa medzi unikáty.

V stredu budeme spolu s akademickým sochárom Jurajom Matákom oltár Majstra Pavla reštaurovať. Dozvieme sa ako prebiehalo nedávne reštaurovanie a budeme hľadať podobizeň Majstra Pavla medzi sochami na oltári.

No a v piatok s riaditeľkou Spišského múzea Máriou Novotnou oslávime 500 rokov od dokončenia najvyššieho neskorogotického oltára na svete.

Cyklus Oltár Majstra Pavla z Levoče pripravila pre Rádio Devín Janette Kolumber-Kopkášová.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame