Cyklus: Rekonštrukcia SNG

Cyklus: Rekonštrukcia SNG
Koncom minulého týždňa bola médiám predstavená rekonštrukcia SNG a tento víkend sa verejnosť bude môcť tešiť na slávnostné otvorenie a prvé podujatia. V našom cykle budeme hovoriť o tom, čo jej predchádzalo, čo majú nové priestory priniesť, pretože očakávania sú veľké.

Začíname rozhovorom s architektmi rekonštrukcie prof. Martinom Kusým a Pavlom Paňákom a vypočujete si aj vyjadrenie vtedajšej generálnej riaditeľky SNG Kataríny Bajcurovej. Ako zrealizovaná rekonštrukcia nadväzuje na pôvodnú predstavu architekta Vladimíra Dedečka, ktorý výrazne zmenil jej podobu premostením v 70-tych rokoch? Pokračuje autor cyklu Rastislav Šimášek:

Cyklus: Rekonštrukcia SNG 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Cyklus: Rekonštrukcia SNG 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na plagátoch v meste, ktoré inak oznamujú novinky o kultúrnom dianí, nedávno pribudol zaujímavý oznam – Je to fakt tu, otvárame SNG – a na prezentácii priestorov minulý týždeň vedenie galérie s úľavou dodalo – konečne. Čo samotnej rekonštrukcii predchádzalo a aké sú plány do budúcna, približuje generálna riaditeľka SNG, Alexandra Kusá:

Cyklus: Rekonštrukcia SNG 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Súčasťou otvorenia nových priestorov SNG je nedeľný sprievodný program od 10:00 s prednáškami, diskusiami a prechádzkami po areáli. Pripravené je aj otvorenie dvoch nových výstav Prológ. 12 farieb reality a Prečo (ume)nie?, a tiež dlhodobý projekt Monumentálky. S kurátorom zbierok starého umenia Dušanom Buranom, šéfkurátorkou zbierok moderného a súčasného umenia Luciou Gregorovou Stach a spoluautorkou architektonického sprievodcu Biela a červená Evou Kotlárikovou hovoril Rastislav Šimášek:

Cyklus: Rekonštrukcia SNG 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pokračujeme rozprávaním o tom, aké smerovania by mala a mohla mať galéria v domácom aj v medzinárodnom kontexte nielen svojou výstavnou činnosťou. O budúcnosti dramaturgie SNG v novom režime sa v poslednej časti cyklu rozorával Rastislav Šimášek so šéfkurátorkou zbierok moderného a súčasného umenia, Luciou Gregorovou Stach:

Cyklus: Rekonštrukcia SNG 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto/Zdroj: sng.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame