Večer na tému: Aký bol rok 2020 v kultúre?

Večer na tému: Aký bol rok 2020 v kultúre?

: V stredu 23. decembra od 20:00 v Rádiu Devín.

Rok 2020 zostane pre našu kultúru už navždy výnimočným kvôli radikálnemu zásahu vonkajších okolností do jej fungovania. Mnohé umelecké a kultúrne aktivity sa v tomto roku jednoducho nemohli uskutočniť. No koronakríza neznamená len reštrikcie a zákazy. Každá kríza je aj možnosťou uvidieť problémy jasnejšie, premyslieť nanovo niektoré otázky, nielen tvorivo-umelecké, ale aj technologické a komunikačné. Zdá sa, že práve sociálne východiská umenia a vzťah medzi umelcom, dielom a vnímateľom, boli v tomto období bezprecedentne zasiahnuté a vyžadujú si reflexiu.

Aký teda bol rok 2020 v kultúre, aké boli jeho kľúčové udalosti v oblasti výtvarného umenia, filmu, hudby alebo literatúry? Posledné tohtoročné vydanie relácie Večer na tému budú spoločne moderovať Radoslav Passia a Omar Mirza, ktorí si do štúdia pozvú svoje kompetentné kolegyne Zuzanu Golianovú a Jarmilu Vitovičovú a kolegu Tomáša Bartoněka.
Koncentrovaný vianočný punč namiešaný z kľúčových informácií o kultúrnom dianí v končiacom sa roku 2020 vám ponúkneme v stredu 23. decembra od 20:00 hod. na Rádiu DEVÍn.

VNT-Kultúra2020-Foto-Jakub Horňák..JPG

Foto: Jakub Horňák

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame