Kultúra cez hranice: Taliansky kultúrny inštitút

Kultúra cez hranice: Taliansky kultúrny inštitút

V novej pravidelnej rubrike Rádia DEVÍN sa telefonicky spájame so zástupcami zahraničných inštitúcií na Slovensku, aby sme sa dozvedeli, čo pripravujú a čo zaujímavé z umenia a kultúry zachytili v krajine, ktorú u nás zastupujú.

2. júna do Talianskeho kultúrneho inštitútu Adriane Šulíkovej telefonoval Tomáš Bartoněk. Rozprávali sa o akutálnej situácii koronakrízy, o najvýznamnejšom národnom talianskom sviatku, ktorý je práve dnes, 2. júna, o 13. ročníku festivalu talianskej kultúry na Slovensku Dolce Vitaj!, o aktuálnych výstavách 8 a pol, o výstave Fellini a sladký život Talianska a o výstave umelca Luca Mattiho Proroctvá pre lepší svet:

2. 6. 2020-Taliansky kultúrny inštitút 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


10. júna do Talianskeho kultúrneho inštitútu Alene Štálnikovej telefonovala Jarmila Vitovičová. Témou ich rozhovoru bola tohtoročná filmová prehliadka Cinevitaj 2020, ktorá je súčasťou talianskeho festivalu na Slovensku Dolce Vitaj! a bude prebiehať počas leta v Bratislave (kino Lumiére) a v Košiciach (kino Úsmev):

10. 6. 2020-Taliansky kultúrny inštitút 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


18. júna do Talianskeho kultúrneho inštitútu Adriane Šulíkovej telefonoval Martin Uram. Rozprávali sa o fungovaní v obmedzenom režime, o talianskych tituloch na slovenskom knižnom trhu, o vyhlásení finalistov najprestížnejšej talianskej literárnej ceny - Premio Strega a o najbližších filmoch prehliadky Cinevitaj.

18. 6. 2020-Taliansky kultúrny inštitút 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


26. júna do Talianskeho kultúrneho inštitútu Alene Štálnikovej telefonovala Mariana Jaremková. Rozprávali sa o vernisáži výstavy diel Vinicia Bertiho a o výročiach v roku 2020.

26. 6. 2020-Taliansky kultúrny inštitút Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


6. júla do Talianskeho kultúrneho inštitútu Alene Štálnikovej telefonovala Andrea Makýšová Volárová. Hovorili o minulotýždňovom udeľovaní prestížnej literárnej ceny Premio Strega 2020, o finalistoch, laureátovi, histórii ceny a o slovenských prekladoch:

6. 7. 2020-Taliansky kultúrny inštitút 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


14. 7. do Talianskeho kultúrneho inštitútu Adriane Šulíkovej telefonoval Tomáš Bartoněk. Rozprávali sa o cykle Felliniho filmov v bratislavskom kine Lumiére a v košickom Kine Úsmev, ktorý sa začína 15. 7., pozvali na výstavu Fellini a sladký život Talianska v Slovenskom národnom múzeu i na koncert klaviristu Rema Anzovina. Vrátili sa aj k udeľovaniu cien Syndikátu talianskych filmových novinárov, kde dominoval film Mattea Garroneho Pinocchio, ktorý sa začiatkom septembra dostane aj do našich kín:

14. 7. 2020-Taliansky kultúrny inštitút 6 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


K rubrike Kultúra cez hranice sa v našom vysielaní vraciame v septembri 2020.

(pre zobrazenie novopridaných zvukových záznamov článok znovunačítajte min. dvakrát)

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame