Cyklus: Podoby slobody na Divadelnej Nitre

Cyklus: Podoby slobody na Divadelnej Nitre

Autorský cyklus redaktorky Mariany Jaremkovej o aktuálnom ročníku medzinárodného festivalu Divadelná Nitra, ktorý bude od 27. septembra do 2. októbra objavovať podoby slobody.

V týždni od 23. do 27. septembra vždy v Rannom ladení o 9.20 ponúkame prehľad všetkých predstavení, ktoré môžete na festivale vidieť.

Úvodný deň privíta malých divákov, do Nitry zavíta Bratislavské bábkové divadlo s predstavením Príbehy stien. Predstaví ho režisérka a autorka Katarína Aulitisová, ale Mariana Jaremková sa na úvod pýtala kurátorky slovenskej časti programu, režisérky Júlie Rázusovej čo ju na hre zaujalo:

Cyklus-DN 2019-1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mariana Jaremková v druhej časti cyklu predstavuje sobotný hlavný program. Na úvod sa rozprávala s kurátorom zahraničnej časti programu Jánom Šimkom o poľskej inscenácii Svätá Špageta:

Cyklus-DN 2019-2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V tretej časti cyklu sa Mariana Jaremková pozrela na to, čo Divadelná NItra ponúkne svojim návštevníkom v nedeľu. Kurátor zahraničnej časti programu Ján Šimko vás na úvod pozýva pozrieť si inscenáciu Človek z Podoľska:

Cyklus-DN 2019-3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V štvrtej časti Mariana Jaremková uvedie program, ktorý Divadelná Nitra pripravila na pondelok. Otvorí ho opäť, tak ako v nedeľu, maďarská inscenácia Bez adresy reflektujúca tému bezdomovectva. V našom cykle sme si ju predstavili v predchádzajúcej časti, a nasledovať bude pohybové predstavenie Druhý pokus o telovýchovu. Rozprávali sme sa s kurátorom zahraničnej časti programu Jánom Šimkom:

Cyklus-DN 2019-4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Náš cyklus venovaný inscenáciám, ktoré vo svojom programe ponúka Medzinárodný festival Divadelná Nitra, uzatvárame utorkovým programom. Ten bude viac slovenský, ale otvorí ho česká klauniáda pre dospelých Hlbiny. Viac už v rozhovore Mariany Jaremkovej s kurátorom zahraničnej časti programu Jánom Šimkom:

Cyklus-DN 2019-5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Veľký rozhovor s riaditeľkou festivalu Divadelná Nitra, Darinou Károvou, nájdete tu.

Na tlačovej besede festivalu bol redaktor Rastislav Šimášek, rozhovory, ktoré nahral, nájdete tu.

Foto/Zdroj: Rádio DEVÍN

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame