Rubikon: Čisté zviera Uršuly Kovalyk

Rubikon: Čisté zviera Uršuly Kovalyk

Vo vysielaní Rádia Devín v nedeľu 3.3. o 10.00.

V programe Rubikon si pripomenieme atmosféru z nedávneho uvedenia novej poviedkovej knihy Uršuly Kovalyk s názvom Čisté zviera v Bratislave v Pisztoryho paláci. Inscenované čítanie z poviedky Knižnica pani Klementíny tu pripravila autorka spolu s hercami a herečkami bratislavského Divadla bez domova, v ktorom pôsobí roky ako jeho principálka. My budeme počuť túto poviedku v podaní herečky Lucie Vráblicovej.

Redaktorka Ivica Ruttkayová mala príležitosť porozprávať sa o literárnej tvorbe Uršuly Kovalyk, ale aj o jej pôsobení v Divadle bez domova, jednak s autorkou, ale aj s kolegom a životným partnerom Patrikom Krebsom, teatrologičkami Annou Gruskovou a Nadeždou Lindovskou a s herečkami z Divadla bez domova.

Spisovateľka a dramatička Uršuľa Kovalyk vstúpila do literatúry v roku 2002 zbierkou poviedok Neverné ženy neznášajú vajíčka. Už vtedy upozornila na svoj talent, ktorý sa každým ďalším dielom potvrdzoval. Patrí k výrazným osobnostiam súčasnej slovenskej prózy a vďaka svojim divadelným aktivitám prináša nové impulzy do súčasného vnímania divadelného umenia. Divadlo bez domova je súbor, v ktorom hrajú herci a herečky bez domova, alebo s výrazným zdravotným znevýhodnením. Napriek tomu , alebo práve preto je to divadlo prinášajúce originálne a silné výpovede. Uršuľa Kovalyk ako principálka, dramatička a členka divadla je ich nedielnou súčasťou.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame