Fenomén Bednárik

Fenomén Bednárik

17. septembra 2017 by bol herec a režisér Jozef Bednárik oslavoval 70. narodeniny. Ani štyri roky po jeho smrti sa na neho nezabudlo. Jeho tvorba je tu stále, v auguste si ho pravidelne pripomínajú milovníci muzikálu na festivale v Brusne, na pôde divadla Nová scéna zase šansónovými večermi. Divadelný ústav pri tejto príležitosti pripravil výstavu s názvom Fenomén Bednárik, ktorú minulý týždeň sprístupnili v Divadle Nová scéna. Pokračuje Rastislav Šimášek.

Fenomén Bednárik Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Výstavu Divadelného ústavu – Fenomén Bednárik si môžete pozrieť v priestoroch Divadla Nová scéna do 28. 9. 2017, potom sa presunie do Novej budovy SND a Divadla Andreja Bagara v Nitre.

Písal sa máj 2013 a legenda slovenského divadelníctva Jozef Bednárik bol medzi nami. Na Deň matiek 12. mája 2013 uviedlo Divadlo Nová scéna Koncert – šansóny pre ženy, matky, priateľky a milenky. Herec, režisér a divadelný mág vtedy v tejto oblasti tvorby s nadšením nachádzal ďalší tvorivý priestor. Všetci sme si mysleli, že má pred sebou roky, v ktorých dokáže svojím talentom a odhodlaním etablovať tento žáner na našich scénach. Nestalo sa tak. Rok 2013 bol pre Jozefa Bednárika posledným. Jeho charakteristický hlas a energiu si pripomenieme v doteraz nikdy nepublikovanom rozhovore, ktorý nahrala redaktorka Ivica Ruttkayová priamo v hľadisku Divadla Nová scéna v Bratislave.

Doteraz nepublikovaný rozhovor s Jozefom Bednárikom: Bednárik-rozhovor Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto: archív

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame