Čo ponúka Divadelná Nitra tento rok?

Čo ponúka Divadelná Nitra tento rok?

V piatok 22. 9. 2017 sa v začína 26. ročník Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra a Rádio Devín s Marianou Jaremkovou vám až do soboty bude postupne predstavovať jednotlivé zahraničné i domáce inscenácie, ktoré sa stretli v programe pod tematickou hlavičkou Fundamentals.

Začíname inscenáciou Jánošík, ktorú uvedie riaditeľka festivalu Darina Kárová a otváracím predstavením Právo na šťastie, ktorý je slovinsko-americký koprodukčný projekt napísaný a naštudovaný slovenským režisérom Pavlom Liškom. Mariane Jaremkovej o ňom viac povedal kurátor Ján Balaj.

Rozhovor na vypočutie: DN2017_Pravo na stastie a Janosik Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dve uvedenia bude mať v sobotu predstavenie pražského Studia hrdinú - Herec a stolár Majer hovorí o stave svojej domoviny. Ako táto inscenácia zapadá do koncepcie festivalu sa Mariana Jaremková pýtala kurátora Jána Šimka.

DN2017_Herec a stolár Majer Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na nedeľný program Divadelnej Nitry sú pripravené dve Inscenácie súboru Cirk La Putyka, ktoré sú vždy zážitkom. Do Nitry ale prídu s predstavením, ktoré sa z ich repertoáru vymyká. Intímnu formálne originálnu performance predstaví kurátor Ján Balaj.

DN2017_ Posadnutí a Black Black Woods Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V pondelok sa predstaví Nowy Teatr Varšava s inscenáciou Jedno gesto, ktoré divákovi poodkryje svet nepočujúcich. Mariana Jaremková sa o tomto predstavení rozprávala s kurátorom Jánom Šimkom.

DN2017_Jedno gesto a Vojna nema zensku tvar Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tiež v pondelok môžete vidieť predstavenie Zvizdaľ (Černobyľ tak ďaleko, tak blízko), ktoré sa potom bude hrať ešte dva-krát v utorok, teda na záver festivalu. O tomto formálne netradičnom projekte belgického súboru Berlin sa Mariana Jaremková rozprávala s kurátorom Jánom Balajom.

DN2017_Zvizdal Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame