Výsledky druhého kola

Výsledky druhého kola

V druhom kole sme dostali celkom 130 správnych odpovedí, viacerých z vás potrápil úplný názov slávneho románu Jaroslava Haška, no netreba sa vzdávať, lebo pred sebou máme ešte jedno kolo, v ktorom môžete získať knihu Tisíc zaujímavostí Slovenska a potom už budeme len žrebovať víťaza, ktorému spríjemníme víkend pobytom v Rajeckých Tepliciach. Ale – je čas prezradiť, kto získal knihu v druhom priebežnom kole.

Víťazkou druhého priebežného kola je pani Dorota Šimeková z Bratislavy. BLAHOŽELÁME!

Aj v treťom kole je veľmi dôležité, aby ste nám písali aj adresu, lebo v prípade víťazstva vám práve na ňu pošleme knihu Tisíc zaujímavostí Slovenska.

Vy ostatní, ktorí ste dnes nemali šťastie, ste stále v hre – pretože po splnení podmienky odpovedať aspoň na dve otázky správne, budete zaradení do žrebovania o hlavnú cenu – víkendový pobyt v Rajeckých Tepliciach s polpenziou, procedúrami a krásnou prírodou všade naokolo.

Správne odpovede druhého týždňa:

6. Kniha Babička od českej spisovateľky Boženy Němcovej vyšla po prvý raz v roku 1855.

7. Úplný názov románu Jaroslava Haška je Dobrodružstvá vojaka Švejka za svetovej vojny

8. Naturisticko-psychologická románová novela Dobroslava Chrobáka o hľadaní stratenej cti, lásky a dôvery ľudí sa volá: Drak sa vracia

9. Vrcholné dielo slovenského naturizmu od Františka Švantnera o mýte spojenom s témou ženy a lásky, ktorú reprezentuje záhadná a divoká Zuna, sa volá Nevesta hôľ.

10. Príbeh novelu o láske dvoch mužov k jednej žene s postavami Petra, Magdalény a násilníckeho Jana Zápotočného vytvorila Margita Figuli.

Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame