Vzniká kultúrna iniciatíva na pomoc Banskej Štiavnici

Vzniká kultúrna iniciatíva na pomoc Banskej Štiavnici

Veronika Hajdučíková je etnologička, bývalá pedagogička Základnej umeleckej školy v Banskej Štiavnici a spoluautorka imerznej polydrámy Kosmopol, ktorej javiskom bola zhorená banskoštiavnická Eleuzína. Zároveň je aj aktívnou organizátorkou kultúry v tomto meste. Redaktorovi Tomášovi Bartoňkovi v rozhovore predstavila novovznikajúci projekt na podporu obnovy poškodených národných pamiatok, no na úvod zdôraznila aj dôležitosť navonok neviditeľnej vrstvy predovšetkým jednej z poškodených budov.

Veronika Hajdučíková o novom projekte na pomoc Banskej Štiavnici Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Pripomíname, že spolupatričnosť s poškodenými inštitúciami a projektmi môžete vyjadriť aj príspevkom do centrálnej zbierky na portáli DONIO, kde sa doposiaľ vyzbieraná suma približuje k číslu 150 000 eur. Pravdaže je možné podporiť vaše obľúbené banskoštiavnické projekty a budovy, v ktorých sídlia, aj adresne. Predovšetkým však Banskú Štiavnicu a kultúrno-umelecké aktivity v nej určite čím skôr navštívte.

Foto/zdroj: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame