Napoly otvorenými očami na texaské mesto Corpus Christi

Napoly otvorenými očami na texaské mesto Corpus Christi

Postupne sa nielen u nás ulice zapĺňajú ľuďmi, mestá začínajú ožívať po mesiacoch obmedzení a pohľad na mesto zaujal aj slovenskú výtvarníčku Katarínu Janečkovú Walshe, ktorá vstupuje do fotografií mesta a naoko banálnych situácií v texaskom prístavnom meste Corpus Christi, ktoré fotí jej kolega Malone. Maliarskymi kolážovými zásahmi aj farebne podčiarkuje atmosféru mesta a upozorňujú tak na množstvo podôb, ktoré môžu mať veci okolo nás, stačí iba zmeniť uhol pohľadu alebo privrieť oči. Koniec koncov – Napoly otvorené oči, taký je názov výstavy v bratislavskej galérii Ateliér XIII. Viac už v rozhovore Rastislava Šimáška s kurátorkou výstavy výtvarníčkou Julianou Mrvovou:

Katarína Janečková Walshe and Malone – Eyes (Half-Way) Open Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Výstava slovenskej výtvarníčky Kataríny Janečkovej Walshe a fotografa Malonea nazvaná Napoly otvorenými očami o pohľade na texaské mesto Corpus Christi, kde obaja žijú, je v bratislavskej galérii Ateliér XIII. do 4. júna.

Foto/Zdroj: Ateliér XIII/Viki Kollerová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame