Nitrianska galéria vstupuje do roka 2021 online

Nitrianska galéria vstupuje do roka 2021 online

Na základe najnovších protipandemických opatrení je síce Nitrianska galéria zatvorená, ale naďalej ponúka viacero aktivít na svojej webstránke alebo sociálnych sieťach. Týka sa to aj koncoročného výtvarného projektu kurátorky Ľudmily Kasaj Poláčkovej s názvom Do prírody galérie? Je prístupný vo forme 3D virtuálnej priehliadky, ktorú si môžeme pozrieť v online prostredí. O ďalších projektoch galérie sa redaktorka Eva Kopecká porozprávala s kurátorom a spolupracovníkom Rádia DEVÍN, Omarom Mirzom:

Nitrianska galéria online Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hradný komplex, socha Corgoňa, Synagóga či Kalvária. Zoznam ikonických pamiatok v Nitre je oveľa dlhší. Šieste najväčšie mesto Slovenska zobrazilo vo svojich dielach už množstvo umelcov. Mnohé z nich sa nachádzajú i v zbierke Nitrianskej galérie. Kurátor Omar Mirza si ich prešiel a vybral niekoľko z nich do najnovšej online expozície. Redaktorke Eve Kopeckej najprv v rozhovore prezradil, prečo výstavu nazval oNRine:

oNRine výstava-Nitrianska galéria Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Prvá časť výstavy oNRine bude sprístupnená na web stránke Nitrianskej galérie už v pondelok 11. januára. Postupne sa bude dopĺňať o ďalšie diela, o čom bude galéria informovať aj na svojich sociálnych sieťach.   

Foto/Zdroj: z PF-ka Nitrianskej galérie 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame