Príbeh Arnolda P. Weisza-Kubínčana pokračuje v interaktívnej mape

Príbeh Arnolda P. Weisza-Kubínčana pokračuje v interaktívnej mape

Po minuloročnej výstave Umelcova (ťažká) batožina sa v Slovenskej národnej galérii rozhodli pokračovať v rozprávaní neobyčajného príbehu jej autora tentoraz digitálne. Oddelenie lab.SNG vytvorilo interaktívnu mapu, ktorá ukazuje putovanie Arnolda Petra Weisz-Kubínčana a pomocou autoportrétov ilustruje umelcovu psychiku aj ducha doby medzi dvoma svetovými vojnami. Redaktorka Eva Kopecká sa pri tejto príležitosti zaujímala, ako táto iniciatíva vznikla. Oslovila preto vedúceho oddelenia digitálnych zbierok a služieb SNG Michala Čudrnáka.

Michal Čudrnák1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Komplikovaný a dojemný príbeh Arnolda Petra Weisz-Kubínčana môžete bližšie spoznať na web stránke www.kubincan.sng.sk. Medzitým pripomíname, že výstava Umelcova (ťažká) batožina je prístupná v Liptovskej galérii Petra Michala Bohúňa už len do konca augusta.

Je umenie nutne iba o kráse? Môže byť námetom diela čokoľvek, čo si jeho autor alebo autorka vymyslí? Do týchto aj ďalších otázok sa zahryzne profesor Škrečok – umenovedný hlodavec Slovenskej národnej galérie. Sériu krátkych animovaných videí o slovenských aj svetových osobnostiach moderného a súčasného umenia vytvorila SNG spolu s autorskou dvojicou Fuczik-Kakalík. O zákulisie aj tejto iniciatívy sa zaujímala redaktorka Eva Kopecká v rozhovore s vedúcim oddelenia digitálnych zbierok a služieb SNG Michalom Čudrnákom.

Michal Čudrnák2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto/Zdroj: SNG

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame