KONCERT FOLKFÓRUM LIVE

KONCERT FOLKFÓRUM LIVE

Na štvrtom zo série koncertov Folkfórum Live 2017 predstavia svoju najnovšiu tvorbu renomovaní slovenskí pesničkári:

ZUZANA HOMOLOVÁ & MILOŠ ŽELEZŇÁK
MARTIN CHROBÁK & PRIATELIA

Koncert sa uskutoční 10.novembra o 19.00h v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave. Dvoj koncert FF live vysiela Rádio Devín v priamom prenose. Vstup voľný!

Zuzana Homolová / Miloš Železňák
Medzi dvomi prázdnotami

Legendárna pesničkárka Zuzana Homolová zvykne v rámci formácie Trojka Zuzany Homolovej s pomocou dvojice Miloš Železňák (gitara) a Samo Smetana (husle) pretvárať polozabudnuté slovenské ľudovky na nepoznanie (v tomto smere by jej mohla konkurovať najmä menovkyňa Zuzana Mojžišová, keby sa po troch platniach neodmlčala). Ostatný album" Medzi dvomi prázdnotami" je svojím spôsobom niečím modernejším, stále však uctievajúcim odkaz predkov. Napriek mestským textom je v celkovom kontexte hudby cítiť naturalizmus prírody. Homolová a Miloš Železňák, ktorí tento album napísali len vo dvojici, využíva minimálny počet hudobných nástrojov, samplov a elektroniky.

10646682_1421974578078757_2005630814627115186_n.jpg

autor: Marek Danko (výňatok z článku/ Hudba .sk)
foto: Ľuba Lauffová ( 1988)

Martin Chrobák
a jeho tretí štúdiový album Radosť & Záujem.

Svoju novú kolekciu jedenástich skladieb Martin Chrobák definuje ako podpis človeka v čase a zároveň svedectvo podpisu času na človeku. "Spoločným menovateľom je často tichý vnútorný rozpor medzi tým, kadiaľ sa život uberá a ako sme si ho predstavovali. Pesničky sú konštatovaním melanchólie bez sebaľútosti, radosti bez záujmu, sú svedkami splynutia s časom a kolobehom sezón, ale aj nádeje a potreby neuzatvoriť sa do hrošej kože ľahostajnosti a zostať otvorený všetkým druhom pocitov, emócií a empatie k tým, ktorí si nezaslúžia opak," hovorí.



zdroj: ( výňatok z článku / Nový Populár)
foto: Waldemar Švábenský

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame